Fatih'in 3. Kaptanı Niğdeli

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin Enerji Bağımsızlığımız için Mücadelemiz Devam Ediyor dedi.

ULUSAL GÜNDEM 18.09.2020, 11:02 18.09.2020, 11:05
Fatih'in 3. Kaptanı Niğdeli



TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin Enerji Bağımsızlığımız için Mücadelemiz Devam Ediyor dedi.

Ülkemizin enerji bağımsızlığı için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Milletvekili Gültekin;‘’ Tartışılmaz olan bir gerçek var ortada. Enerjide bağımsızlığınız yoksa her zaman başka devletlere muhtaçsınız. Yıllardır üzerinde çalışmalar yaptığımız Millilik vurgusunu enerjide de sağlamak, enerji bağımsızlığı oluşturmak için kendi milli sismik araştırma ve milli sondaj gemilerimizle çalışmalarımıza başlamıştık. İstanbul’un fethinin 567’nci yıldönümü olan 29 Mayıs 2020’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Haydarpaşa Limanı’ndan dualarla uğurladığı Fatih Sondaj Gemimiz, 20 Temmuz 2020’de başladığı Tuna 1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervine ulaşarak Türkiye’yi sevince boğmuştu. Akdeniz de daha önce görev alan ve sonra Karadeniz deki görevine başlayan Fatih Sondaj Gemimizin bu keşfi Türkiye tarihinde yapılan en büyük rezerv keşfi.
Fatihler bir Çağ Kapatıp Yeni Bir Çağı Açıyor diyen Milletvekili Gültekin;’’ Nasıl Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’un fethi ile bir çağ açıp bir çağı kapatmış ise Fatih Sondaj Gemimizde ülkemizin geleceği için çok önemli olan Enerji Bağımsızlığımız konusunda Karadeniz’de bulduğu 320 Milyar Metreküplük rezerv ile yepyeni bir çağın başlangıcına vesile olarak alnımızın AK’ı olmuştur. Türkiye artık enerji konusunda transit ülke değil, bizzat merkez ülke olma yolunda çok önemli bir adım atmıştır. Barbaros Hayreddin Paşa sismografik araştırma gemisi, Oruç Reis araştırma gemisi, Fatih derin deniz sondaj gemisi, Yavuz sondaj gemisi ve en son filomuza katılan Kanuni sondaj gemisi ile çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz’’ dedi.
Hemşerilerimizle Aynı Anda 2 gururu birden yaşadığını belirten Gültekin;’’ Bizleri burada ayrıca gururlandıran bir durumda Karadeniz’de ki keşfe bizzat şahitlik eden Fatih sondaj gemimizin 3.Kaptanı hemşerimiz Barış Ersoy ile Sabri Tan ve Ertan Turgut kardeşlerimizdir. Bugün Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi ve Fatih gemimizin 3. Kaptanı Barış kardeşimizle bir araya gelerek hasbihal ettik. Gözlerinde o anki sevincin ve gururun ışıltısını görmek bizleri ayrıca gururlandırdı. Aziz milletimize yeni müjdeler vermek için çalışmalarına aralıksız devam eden hemşerilerime ve kardeşlerimize Rabbimizden kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum. Bu güzel bir amaca hizmet eden projelerimiz de Allah daha nice keşifler nasip etsin’’ dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)