‘‘3 Yıllık Çalışmamız Sonucunda Yasaklandı’’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız, İçişleri Bakanlığımız bu kanun hükmünde kararnamenin uygulama yönetmeliğini yayınlayarak 81 il valiliğine genelge yayınlandığını söyleyerek açıklamada bulundu.

GÜNDEM 22.01.2020, 15:32 22.01.2020, 15:33
‘‘3 Yıllık Çalışmamız Sonucunda Yasaklandı’’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız, İçişleri Bakanlığımız bu kanun hükmünde kararnamenin uygulama yönetmeliğini yayınlayarak 81 il valiliğine genelge yayınlandığını söyleyerek açıklamada bulundu.

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak tüm şube başkanlarımız ve genel merkez  olarak  3 yıldır üzerinde ısrarla çalışma yaptıklarını ve şehit gazi ismiyle açılan derneklerin yasaklanması sonunda sonuca ulaştığını söyleyen Dernek Başkanı Ramazan Yıldız, ‘‘Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği   Genel Başkanlığının 07.01.2020 tarih 6 ( 06.026.016) 001 sayılı ve Şehit ve Gazi ismiyle kurulan dernekler şehit gazi isminin kullanılmaması konusunda yapmış olduğu müracaatlar neticesinde 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname İle Dernekler Kanununda değişikliğe gidildi. İçişleri Bakanlığımız bu kanun hükmünde kararnamenin uygulama yönetmeliğini yayınlayarak 81 İl Valiliğine genelge yayımlamıştır. İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, dernek adlarında olduğu gibi sendika adlarında da 'şehit' ve 'gazi' kelimelerinin kullanılabilmesi için izin alınmasını istedi. Yapılan değişiklikle Dernek adlarında Şehit ve Gazi kelimelerinin de tıpkı ; Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet, Atatürk ve Mustafa Kemal kelimelerinde olduğu gibi İçişleri Bakanlığı’nın izniyle kullanılabileceği hüküm altına alındı.’’ dedi.

Genelgede, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu‘nda hüküm bulunmayan hallerde Dernekler Kanunu hükümlerinin uygulandığı belirtildi.

ADLİ VE İDARİ İŞLEM YAPILACAK

Bu nedenle derneklerde olduğu gibi sendikaların da isimlerinde söz konusu kelimeleri kullanmak istemeleri halinde İçişleri Bakanlığı’ndan izin almaları gerektiği vurgulanırken 81 İl valiliğine gönderilen genelgede, bu kelimeleri izinsiz kullanan sendikaların ve derneklerin uyarılması, uyarılmalarına rağmen kanuna aykırı hareket eden sendika ve sendika yöneticileri hakkında adli ve idari işlem yapılması istendi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)