50 Öğretmenden Enstitüye Ziyaret

Mili Eğitim Bakanlığının Okul Dışı Öğrenme Uygulamasında; Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesi yönetimi ve 50 öğretmen Patates Araştırma Enstitüsüne “Bilim Zamanı-Bilimsel Araştırma Merkezi” ziyaretini gerçekleştirdiler.

GÜNDEM 28.06.2019, 17:23 28.06.2019, 17:26
50 Öğretmenden Enstitüye Ziyaret

Mili Eğitim Bakanlığının Okul Dışı Öğrenme Uygulamasında; Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesi yönetimi ve 50 öğretmen Patates Araştırma  Enstitüsüne  “Bilim Zamanı-Bilimsel Araştırma Merkezi” ziyaretini gerçekleştirdiler.

Enstitü Müdürü Uğur Pırlak'ın giriş ve tanıtım konuşmasına müteakip, teknik personel eşliğinde geleceğin bilim insanlarını yetiştiren öğretmenlere Enstitüde yapılan çalışmalar hakkında bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

Enstitü müdürü Pırlak; “Geliştirdiğimiz yerli ve milli patates çeşitlerinin ülke tarımındaki önemiyle ilgili bilgiler verildi. Akabinde TÜBİTAK projeleri ve AR-GE çalışmalarımızın yürütüldüğü Doku Kültürü Laboratuvarı, Hastalık Laboratuvarı, Tam Kontrollü Seralar ve Aeroponik Serası gezilerek yerinde görüldü. Öğretmenlerimiz, çalışmalarımızı kıymetli bulduklarını ve bu ziyaretten memnun olduklarını bildirerek Enstitümüzden ayrıldılar. Enstitümüze yaptıkları bu anlamlı ziyaret için öğretmenlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)