Atatürk Bor'da Anıldı

Cumhuriyet'in kurucusu,Ebedi Başkomutan ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlanışının 81. yıldönümü, Bor'da gerçekletirilen anma tören ve etkinlikleriyle gerçekleştirildi.

GÜNDEM 10.11.2019, 17:37 11.11.2019, 17:39
Atatürk Bor'da Anıldı
Cumhuriyet'in kurucusu,Ebedi Başkomutan ve Başöğretmen  Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlanışının 81. yıldönümü, Bor'da gerçekletirilen anma tören ve etkinlikleriyle gerçekleştirildi.

Haber&Fotoğraf:Kent51 Haber Merkezi 
 
Saat 08.30’da  Hükümet Konağında gerçekleştirilen törende, sırası ile Kaymakamlık, Belediye, Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü, Askeri Fabrika, Kurumlar, İlçede faliyet gösteren Siyasi Parti İlçe Başkanlıkları, Sivil  Toplum  kuruluşları çelenklerinin Atatürk Heykeline arzı gerçekleştirildi. 
 
Düzenlenen Anma  törenine Bor İlçe Kaymakamı Mehmet Yavuz,Bor Belediye Başkanı Serkan Baran , Bor  Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Akkaya, Askeri Fabrika ve Bor Garnizon Komutanı İkmal Albay Sinan Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru,Kurum Müdür ve daire amirleri, öğrenciler ve İlçe halkı katıldı. 
 
Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saat 09:05'te 2 Dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Siren sesleride saygı duruşuna eşlik ettiği saygı duruşu sonrası, İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.
Atatürk Anıtındaki tören bitimi saat 10.00’da,Bor  Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde ,Bor Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi tarafından  düzenlen programda okul öğrencilerinin Atatürk ile ilgili şiir,kompozisyon,10 Kasım Günü Dünya Basınına nasıl yansıdığını anlatan ve Son Vals ve Zeybek isimli slayt gösterimi yapıldı.
 
Program ,Atatürk ile ilgili Oratoryo,okul öğrencileri tarafından yorumlanan ‘Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler’ dinletisi sunuldu. 
Bor'luların yoğun ilgi gösterdiği program ile birlikte 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri sona erdi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)