Atatürk’ün Niğde’ye Gelişinin 86. Yıl Dönümü Kutlandı

Niğde’de Atatürk'ün Niğde’ye gelişinin 86'nci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 05.02.2020, 16:41 05.02.2020, 16:42
Atatürk’ün Niğde’ye Gelişinin 86. Yıl Dönümü Kutlandı

Niğde’de Atatürk'ün Niğde’ye gelişinin 86'nci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Tören Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesinin çelenklerinin sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir tarafından yapıldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘‘Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 86 yıl önce bugün şehrimizi ziyaret etmiş ve Benim Niğde’ye karşı alakam büyüktür. Milli zaferin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan biriydi diyerek Niğde’ye ve Niğdelilere olan hayranlığını ve bağını dile getirmiştir. Niğde halkı tarih boyunca devletinin yanında ve hizmetinde olmuştur. Olmaya da devam edecektir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de hemşerimiz Ömer Halisdemir hainlerin silahlarına göğüslerini siper ederek özgürlüğüne, demokrasisine ve Türkiye Cumhuriyeti devletine sahip çıkarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde hakkındaki düşüncelerinin haklılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bende bu şehrin evladı ve Belediye Başkanı olmaktan çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Atamızın bizlere bırakmış olduğu mirası en iyi şekilde korumaya ve   medeniyet seviyesine ulaşma noktasında tüm gücümüzle birlik ve beraberlik içerisinde millet olarak çalışıyoruz ve çabalıyoruz. Yüce milletimiz kendisini milletine adayan lideri hiçbir zaman unutmayacaktır. Onun gösterdiği yolda emin adımlara ilerlemeye devam edecektir.’’ dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi öğrencisi Rümeysa Budak, ise Atatürk şiiri okumasının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin fotoğraflarının bulunduğu sergi açıldı.

Sergi açılışında konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ‘‘Bu anlamlı günde bu anlamlı sergimizin açılışında Niğde fotoğrafları ve Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin fotoğrafları yer alıyor. Sergimizin açılışı hayırlı olmasını diliyorum. Bu sergimize de tüm Niğde halkını görmeleri için davet ediyorum. ‘’ dedi.

Sergi açılışının ardından Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in şeref defterini imzalamasının ardından program sona erdi.

Törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar,  Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş,  kurum amirleri, siyasi, parti temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)