Bor’da Hız Kesici Kasis Çalışmaları Tamamlandı

Bor Belediyesi, merkez ve mahalle aralarındaki hız kesici yol kasislerinde yenileme ve çoğaltma çalışmalarını tamamladı.

GÜNDEM 28.11.2019, 11:36 28.11.2019, 11:48
Bor’da Hız Kesici Kasis Çalışmaları Tamamlandı
Bor Belediyesi, merkez ve mahalle aralarındaki hız kesici yol kasislerinde yenileme ve çoğaltma çalışmalarını tamamladı.

Şehir içinde trafik yoğunluğunun düşük, yol yapısının hız yapmaya elverişli olduğu ve özellikle çocuk parkları, okul, spor ve konut alanları gibi yaya hareketliliğinin yoğun olduğu yol kesimlerinde standartlara uygun hız kesici kasisler yapıldı.
Motosiklet ve araçların cadde ve mahalle aralarında hız yapmalarını önlemek amacıyla standartlara ve yönemtmeliklere uygun olarak komisyonca belirlenen önemli noktalara hız kesici yol kasislerinde yenileme ve çoğaltma çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Bor Belediye Başkanı Serkan BARAN, belediye ekiplerince Türk Standartları Enstitüsü’ne uygun ve avrupa standartlarında kasis çalışmaları yaptıklarını belirtti.

TSE’nin tümsek işareti ve standartlarına göre yüksekliği ise 7,5 ile 10 santimetre arasında değiştiğini belirten Baran, “Ekiplerimiz ilçemizdeki kasisleri bu ölçüleri baz alarak yapmaktadır. Bu ölçülere göre yapılan kasisler daha sonra ise yine TSE standartlarına göre boyanmakta ve uyarı levhaları yapılmakta. Bir çok gelişmiş ülkede de bu tip kasisler kullanılmaktadır. Kasisler, yol platformu boyunca enine uzanan tümseklerdir. Ülkemizde en fazla kullanılan trafiği sakinleştirmeye yönelik önlemdir. Daha önceden kullanılan  plastik yere çakmalı kasisler çok çabuk deforme olduğu ve sürücülerin de bu plastik kasisleri çok fazla dikkate almadığı için bu uygulamaya geçtik. Halkımızın ve sürücülerimizin güvenliği için bu çalışmaları yapmak zorundayız” dedi.





Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)