Buzağı destek başvuruları başladı

Niğde il Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 buzağı desteklemelerinin başvuruları başladığını duyurdu. Desteklemeler için son başvuru tarihi 31 Aralık.

GÜNDEM 22.11.2019, 17:12 22.11.2019, 17:15
Buzağı destek başvuruları başladı

Niğde il Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 buzağı desteklemelerinin başvuruları başladığını duyurdu. Desteklemeler için son başvuru tarihi 31 Aralık.

“2019 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar”da yer alan hayvancılık desteklemelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Bu kapsamda, destekleme ödemeleri kamu kaynağı niteliğinde olduğundan hak ediş sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz, icra ve temlik işlemlerine konu edilemeyecek. Tebliğ kapsamında yapılan desteklemelerden kamu kurum ve kuruluşları yararlanamayacak.

Desteklemeden yararlanacak buzağıların 2019 yılında doğmuş, TÜRKVET ve e-ıslah veri tabanlarına kayıtlı olması ve doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) yaşamış olması gerekecek. Her buzağı için bir kez destekleme ödemesi yapılacak ve çoklu doğumlarda her bir buzağı desteklemeden faydalanacak. Ödemeler, iki dönem halinde gerçekleştirilecek. Belirlenen illerde doğan ve gerekli şartları sağlayan buzağılara ek destek verilecek.

Soy kütüğüne kayıtlı buzağılar da ek destekten yararlanacak. Başvurular, birinci dönem için 31 Aralık 2019’a kadar, ikinci dönem için ise 1 Nisan 2020-15 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak. 1 Ağustos 2020’den sonra e-ıslaha kaydedilen buzağılar destekleme kapsamına alınmayacak.

İşletmelere, ıslah amaçlı süt içerik analiz desteklemesi de yapılacak. Ancak bu işletmelerin 1 Ocak 2019’dan önce soy kütüğüne kaydedilmiş ve geçerli süt analizi yapılmış en az 10 baş saf sütçü veya kombine ırk ineğe sahip olması gerekecek. Destekleme yılında süt analizi yapılan her inek için bir kez destekleme yapılacak. Buzağı desteklemesi birinci döneminde başvuruda bulunan işletmeler, bu destekleme için de başvuru yapmış sayılacak.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)