"Çanakkale Geçilemez!" ilkesi hafızalardan silinmemek üzere yazdırılmıştır”

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Çanakkale zaferinin 106.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 17.03.2021, 14:50 17.03.2021, 14:52



Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Çanakkale zaferinin 106.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Çanakkale Geçilemez!" ilkesi hafızalardan silinmemek üzere yazdırılmıştır diyen Demir, Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı bir yerdir Çanakkale. Çanakkale öyle bir mücadeledir ’ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır” dedi.

Çanakkale’de destan yazan isimsiz kahramanlarımıza söz verdik ve sözümüzün sonuna kadar arkasındayız diyen Demir, “ Çanakkale zaferinin 106.yıl dönümü ile ülkemizin her bölgesinde kahramanca mücadele eden ve bu mücadele sonucunda Şehitlik Nuruna eren tüm şehitlerimizin ve Çanakkale Savaşında gösterdikleri kahramanlıkla destan yazan ve ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dedelerimizi, Nine Hatunlarımızı, Kınalı kuzularımızı ve nice isimsiz kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi 106.yılında rahmet ve dua ile anıyoruz. Bizlere emanet ettikleri cennet vatanımız için bu günde aynı şevkle aynı gururla manevi değerlerimizi korumaya ve kollamaya devam ediyoruz. Ülkemizin neresinde olursa olsun bizim manevi değerlerimizde gözü olan her kim olursa olsun bizim düşmanımızdır. Uğrunda binlerce can verilen kan verilen toprağımız bütün bayrağımız daima göklerde ezanımız minarelerde daima gür sesle okunacaktır. Bu değerler uğruna Çanakkale’de destan yazan isimsiz kahramanlarımıza söz verdik ve sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu.

Çanakkale’nin Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı bir yer olduğunu belirten Demir; “ Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale. Şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale… Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı bir yerdir Çanakkale. Çanakkale öyle bir mücadeledir ’ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale Savaşında Türklüğün Türk Milletinin ne demek olduğunu tüm dünyaya anlatan. Yaşadığımız toprağımızda gözü olan içerideki ve dışarıdaki hainlere çanak tutan alçakların amacı ne olursa olsun ister bölmek ister parçalamak bu hainler çok şey ister ama bizde zerre kadar ne verilecek toprak nede bayrağımızın yerini alacak bir bez parçasına asla izin vermeyeceğiz. Canımızı veririz kanımızı akıtırız lakin milli değerlerimizden asla vazgeçmeyiz. Birileri kandile birileri Pensilvanya’ya sırtını dayanış kim nereye dayarsa dayasın kim nereden ne talimat alırsa alsın bizim birlik ve beraberliğimizi asla bölemeyeceksiniz. Devletimizin ve Bedrin aslanları olan Kahraman Güvenlik Güçlerinin gücünü defalarca gördüler görmeye ’de devam edeceklerini belirtti.

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir; “Kahraman şehitlerimizin çok kıymetli emanetleri olan değerli ailelerimizin hepsine saygılarımı sunuyor,  hayırlı ömürler diliyorum. Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tarihten bu güne vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, Gazilerimize ve görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimize aileleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu ömürler diliyorum” dedi.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)