Esrarengiz İskelet 8 Yıldır Gizemini Koruyor

Niğde’de 8 yıl önce bulunan ve türü belirlenemeyen hayvan iskeletini iş yerinde bir camekân içerisinde sergileyen anahtarcı Abdullah Öztürk, 8 yıl önce bulunan ve 4 profesör tarafında incelenen türü belirlenemeyen hayvan iskeleti gizemini korurken, iskeleti camekan içerisinde muhafaza ederek saklamayı sürdürüyor.

GÜNDEM 05.10.2020, 17:27 05.10.2020, 17:28
Esrarengiz İskelet 8 Yıldır Gizemini Koruyor



Niğde’de 8 yıl önce bulunan ve türü belirlenemeyen hayvan iskeletini iş yerinde bir camekân içerisinde sergileyen anahtarcı Abdullah Öztürk, 8 yıl önce bulunan ve 4 profesör tarafında incelenen türü belirlenemeyen hayvan iskeleti gizemini korurken, iskeleti camekan içerisinde muhafaza ederek saklamayı sürdürüyor.

Anahtarcı Öztürk, Kuyruğu 45, bedeni de 60 santimetre olan iskeletin Bor İlçesi'nde yaşayan bir arkadaşının kayadan oyma kilerinde bulunduğunu belirtti. Abdullah Öztürk, çok ilginç olduğu için alıp özel bir camekan yaptırdığını söyledi.

Daha sonra iskeleti iş yerinde sergilemeye başladığını ifade eden Öztürk, "Arkadaşımın eski evinde kayadan oyma kiler şeklinde bir yerleri vardı, oraya temizlerken bunu bulmuş, bana getirdi. Bende özel bir camekan yaptırdım ve içine koydum. 8 yıldır elimde birçok profesör geldi ve incelediler. En son Ankara’ya götürüp orada incelemek istediler ve bende deforme olur diye vermedim. Bu hayvan iskeletine İstanbul’dan bir kişi talip oldu ve fiyatta anlaşamadık. Alıcı olan varsa satarım.

İş yerinde sakladığı, gizemi çözülemeyen iskelet ile ilgili konuşan Abdullah Öztürk, İskelet hakkında şu bilgileri söyledi; ‘‘Yaklaşık olarak 8 yıldır bende bu iskelet.  Bu iskeleti bir kilerde mağarada bulmuşlar. Bana getirdiler. Benimde ilgimi çekti aldım’ Dedi.

4 Profesör tarafından incelendiği ve türünün belirlenemediğini söyleyen Öztürk, ‘‘Bu iskeleti incelemek için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden 2 tane profesör geldi. İncelediler baktılar ne olduğunu bulamadılar. Ankara’dan bir profesör geldi. Yaklaşık 30 yıldır yabani ve vahşi hayvanlar üzerinde araştırma yapıyormuş. Bunlarda ne olduğunu çözemedi. Ankara’ya götürüp DNA testi yapıp dişlerini açıp saymak istediler. Bende deforme olacağı için vermedim.  Şuana kadar ne tür bir hayvan olduğunu belirleyemediler. Bu iskeleti yaklaşık 4 profesör inceledi ama bulamadılar ‘’ diye konuştu.

Esrarengiz iskelet için değerini verene satarım diyen Abdullah Öztürk, ‘‘İlk başlarda vatandaş merak edip bakmaya gelen çok oldu.  Bende en sonunda kaldırmak zorunda kaldım. Önceden almak için İstanbul’dan teklifte bulundular fakat ben satmadım. Çünkü o zaman satmak istemiyordum. Ben satma taraftarı değildim ama isteyen olursa da satabilirim. Değeri verilirse satarım.’’ Şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)