Hastanenin Tıbbi Cihaz Yelpazesine Yeni Bir Cihaz Daha Eklendi

Tam Otomatik İmmünohistokimyasal Boyama Cihazı Pataloji Laboratuvarında Hizmet Vermeye Başladı.

GÜNDEM 18.07.2019, 18:11 18.07.2019, 18:18
Hastanenin Tıbbi Cihaz Yelpazesine Yeni Bir Cihaz Daha Eklendi

Tam Otomatik İmmünohistokimyasal Boyama Cihazı Pataloji Laboratuvarında Hizmet Vermeye Başladı.

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim üyesi Bilal Günaydın, Hastanede vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunmak ve bu hizmetlere ulaşılabilirliği kolaylaştırmak amacıyla tıbbi cihaz yelpazesini her geçen gün yenilediğini söyledi.

Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın; “Alınan Cihaz Sayesinde biyopsi materyallerinde kesin tanıya ulaşmak için gerekli ileri tetkikler hastanemizde yapılmaya başlandı. Bu sayede daha önceden teknik yetersizliklerden dolayı kesin tanıya (tümör alt tiplemesi gibi) ulaşılamadığı için il dışına yapılan sevklerin büyük oranda azaltılması hedeflenmiştir. Ayrıca hematoloji polikliniğinden gönderilecek olan kemik iliği biyopsisinde de cihaz aktif olarak kullanılacak. Hematolojik patolojilerde de ayırıcı tanıya ulaşmasında alınan cihaz aktif olarak kullanılacaktır. Alımı gerçekleştirilen cihaz hastanemize ve halkımıza hayırlı olsun ” dedi.

Hastaneye alınan yeni tıbbi cihazla ilgili konuşan Patoloji Dr. Öğretim Üyesi Caner Özbey ; Hastanemiz hızla tıbbi cihazlarımız ile büyümeye ve gelişmeye devam etmekte olup, patolojik tetkikler için hastanemize alınan cihaz sayesinde il dışı sevkleri büyük oranda azalttık. Alınmasını istediğimiz bu cihazda büyük emeği geçen ve her zaman destekçimiz olan Başhekimimiz Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın’a teşekkür ederim.’’ dedi.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)