İlk Sözleşme Sevinci %53 İle Geldi

Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi ile Yeşilgölcük Belediyesi arasında devam etmekte olan Toplu İş Sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

GÜNDEM 06.12.2020, 14:21 06.12.2020, 14:22
İlk Sözleşme Sevinci %53 İle Geldi


Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi ile Yeşilgölcük Belediyesi arasında devam etmekte olan Toplu İş Sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

Yeşilgölcük Belediyesi Personel Ltd. Şti. bünyesinde çalışan işçilere yönelik Toplu İş Sözleşmesi, Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi ile imzalandı. Yeşilgölcük Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen imza törenine Yeşilgölcük Belediye Başkanı Sayın Ramazan Tuncay, Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Sayın Yusuf Karaca ile belediye çalışanları katıldı.

Başkan Karaca, Belediye-İş Sendikası ile Yeşilgölcük Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığını belirtti. Göreve geldiği günden beri emekçinin hakkını koruyan ve emekçilerin her zaman yanında olan Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, “Yeşilgölcük Belediye Başkanı Ramazan Tuncay ile işçilerimizin yüzünü güldüren bir sözleşmenin daha anlaşma ile sonuçlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün burada bu vesileyle korona virüs (Kovid-19) salgını ile mücadele eden

Başta Sağlık çalışanlarımız olmak üzere Güvenlik güçlerimizin ve Belediye çalışanlarımız Sabahın erken saatlerinde kalkıp sokağımızın çöpünü toplayan, suyumuzun sağlıklı bir şekilde evimize kadar gelmesini sağlayan, insan hayatının doğumundan ölümüne kadar kesintisiz bir şekilde hizmet veren, belediyelerimiz ve belediye çalışanlarımızın her zaman yanında ve emrindeyiz. Bu vesile ile belediye çalışanlarımız, sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar maddi anlamda para ile asla ölçülemez. Bizde Belediye çalışanlarımıza elimizden geldiği kadar hem maddi anlamda hem de manevi anlamda yanlarında olmaya çalışıyoruz diyerek şöyle devam etti.

Yeşilgölcük Belediye Başkanı Sayın Ramazan Tuncay ile imzalamış olduğumuz Toplu İş Sözleşmemiz 3 yıl geçerli olacaktır. Her yıl artırım yapılacak olan sözleşmemiz, 2023 yılında sona erecektir. Toplu İş Sözleşmemiz ile birlikte işçilerimize %53 oranında zam, ayrıca ikramiye ve sosyal haklar kazandırmıştır.

Yeşilgölcük Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Tuncay Bey'le bu bizim ilk sözleşmemizdir. İşçilerimiz’ in ilk Toplu İş Sözleşmesi %53 ile başladı. Emekçilerimizin emeğinin karşılığını en iyi seviyeye getirme çabası

gösterdiğinden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Sözleşme masasında emekçilerimizin en güzel şartlarda geçinebilmesi için belediyemiz imkanları doğrultusunda ne gerekiyorsa yapalım diyerek elini taşın altına koydu. Göreve geldiği günden beri işçilerimizin hakkını ve hukukunu her zaman koruyup gözetmiştir. Emekçinin alın terinin ne olduğunu bilmektedir. Yeşilgölcük Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Tuncay gerçekten işçinin yanında olduğunu yapmış olduğu sözleşmeyle ortaya koymuştur. Bu konuda kendisine teşekkürlerimi sunuyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Toplu İş Sözleşmemiz çalışanlarımıza, sendikamıza ve belediyemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yeşilgölcük Belediye Başkanı Sayın Ramazan Tuncay yaptığı açıklamada ise; "İşçi arkadaşlarımızın Toplu İş Sözleşmesini arkadaşlarımı mutlu edecek şekilde onların yüzünü güldürecek bir zam oranında belediyemiz imkanlarını zorlayarak yaptığımız anlaşmadan arkadaşlarım adına mutluluk duydum. Arkadaşlarımla birlikte Beldemize daha verimli ve güzel çalışmalara imza atabilmemiz için çalışanlarımızın kafasında geçim sıkıntısı olmaması gerekir. Belediye-İş Sendika Başkanımız Sayın Yusuf Karaca ile imzaladığımız sözleşmenin işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Belediyemiz imkânları dahilinde güzel bir sözleşmeye imza attığımızı düşünüyorum. Çalışanlarımız benim mesai arkadaşlarımdır, onlar bu ücretleri hatta daha fazlasını hak ediyorlar.

Yeşilgölcük’te halkımıza hep birlikte daha güzel ve daha başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Mesai arkadaşlarıma çok teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. İmzalamış olduğumuz sözleşmemiz belediyemize sendikamıza ve çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)