İnşaat Sektörü İştişare Toplantısı Yapıldı

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nın( NİTSO ) düzenlediği İnşaat Sektörü İstişare toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 29.01.2020, 16:12 30.01.2020, 23:21
İnşaat Sektörü İştişare Toplantısı Yapıldı

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nın( NİTSO ) düzenlediği İnşaat Sektörü İstişare toplantısı yapıldı.

Niğde Grand Otelde düzenlenen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NİTSO Meclis Başkanı Serdar Ecemiş Yönetim kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan yardımcıları, ilgili belediye birim müdürleri ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası inşaat sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ülke genelinde ve ilimizde en fazla yan sanayiyi içerisinde barından en önemli sektörlerden birisinin inşaat sektörü olduğunu söyledi.

Başkan Şevket Katırcıoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti; ‘‘İnşaat sektörü alt kademeleri ile birlikte bünyesinde yüzbinlerce insana istihdam imkânı sağlamaktadır. Yarattığı katma değer ve istihdam olanaklarıyla ülke ekonomileri için çoğu zaman bir kaldıraç görevini üstlenen inşaat sektörü ülkemiz ve ilimiz içinde ayrı bir öneme sahiptir. Niğde olarak İnşaat kalitesi bakımından ülkemizde son derece iyi bir noktada olduğumuzu ifade ederek bir kere daha tüm sektör üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu meslek grubumuz üye sayısı bakımından da NiTSO’nun en büyük meslek grubu olarak dikkat çekmektedir. İlimizde inşaat sektörünün yaşamış olduğu sıkıntılara çözüm yollarının birlikte bulunması gerektiğine inanıyorum. Fikirlerinizi ve sorunlarınızı burada dile getirin ki bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirelim. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sanayi ve ticareti kolaylaştırmak adına elimizden gelen gayreti her zaman göstereceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum.’’ dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise ‘‘Niğde’nin menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek şehrin gelişmesi konusunda birlikte hareket edilecektir. İnşaat sektörünü ilgilendiren değişiklikler de yapılacaktır.’’ diye konuştu.

Toplantıya katılan katılımcılar ise toplantıda sorunları ve önerilerini dile getirdiler. 

Bu sorunlar ve önerilerle ilgili olarak, Niğde belediyesinin ilgili birim müdürleri görüşlerini dile getirerek alınabilecek önlemler ve girişimler konusunda paylaşımda bulundular.







, , , , , , , ,

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)