İŞKUR Çizgitek ile Sözleşme İmzaladı

Niğde İŞKUR Müdürlüğü ile Niğde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüten Çizgi tek Tekstil Firması arasında işbaşı eğitim programı sözleşmesi imzalandı.

GÜNDEM 18.02.2020, 14:30 18.02.2020, 14:31
İŞKUR Çizgitek ile Sözleşme İmzaladı

Niğde İŞKUR Müdürlüğü ile Niğde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüten Çizgi tek Tekstil Firması arasında işbaşı eğitim programı sözleşmesi imzalandı.

Nitelikli iş gücünü artırmak ve mesleki deneyim kazandırmak amacıyla Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Niğde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüten Çizgitek Tekstil firması arasında” Dokumacı konfeksiyon makineci” mesleğinde 51 kursiyer ile işbaşı eğitim programı sözleşmesi imzalandı. 17 Şubat tarihinde başlayan program 16.05.2020 tarihinde sona erecek. Program boyunca katılımcılara günlük olarak 89,4 TL ücret ödemesi yapılacak.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

İşbaşı Eğitim Programları İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır. İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır.

KATILIMCIDA HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

İŞKUR ‘a kayıtlı işsiz olmak, Son 1 aylık dönemde işsiz olmak (Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen son 1 aylık prim ve hizmet, belgelerine kayıtlı sigortalılar dışında olmak, bu süre içinde 1 gün dahi olsa uzun vadeli sigorta kolları, kapsamında prim ödenmemiş olması) 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, Emekli olmamak, Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak.

İŞVERENLER İÇİN FAYDALARI NELERDİR?

İşe almayı planladıkları kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemlemek. Herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçiler yetiştirmek. Katılımcının işgücünden yararlanarak rekabet avantajı sağlamak. Teşviklerden yararlanarak istihdam maliyetini düşürmek. Katılımcılara yaptıkları ekstra ödemeleri vergi matrahından düşürmek.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)