Kurallara Uymayanlara Ceza Yağdı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kentte koronavirüs kurallarına uymayan yaklaşık 3 bin kişiye toplamda 3 milyon 50 bin TL, ceza yazıldığını ve yaklaşık 100 iş yerine de 185 bin TL, cezai işlem uygulandığını söyledi.

GÜNDEM 01.10.2020, 16:01 01.10.2020, 16:02
Kurallara Uymayanlara Ceza Yağdı


Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kentte koronavirüs kurallarına uymayan yaklaşık 3 bin kişiye toplamda 3 milyon 50 bin TL, ceza yazıldığını ve yaklaşık 100 iş yerine de 185 bin TL, cezai işlem uygulandığını söyledi.

Her hafta kentin farklı noktalarında denetime çıkan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, bu hafta da  birlikteliğindeki heyet ile birlikte denetimlerde bulundu. Denetime Niğde Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Alim Yeşil  katıldı.

Cadde üzerindeki dükkanlar da denetimlerde bulunan Vali Yılmaz Şimşek esnaflara Koronavirüsden Korunmak için 14 kuralı anlatan broşürleri dağıttı.

Denetim ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, bu güne kadar yapılan denetimlerde toplam 3 milyon 50 bin TL, ceza kesildiğini belirtti.

Vali  Şimşek açıklamasının devamında şunları söyledi; “Bugün yine tüm ekiplerimiz ile birlikte sahadayız. Sağlık için hepimiz için sloganı ile Kovid denetimleri gerçekleştiriyoruz. Hayatın her alanında vatandaşlarımızca, iş yerlerince devletimiz tarafından konulan kovid kuralarına, alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını denetliyoruz. Amacımız toplumsal farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımız bilinçlendirmek. Gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız Niğde’de bu konuda bilinçli. Büyük ölçüde maske takıyorlar. Mesafe kurallarına dikkat ediyorlar. Bu tabiî ki bir anda olmad. Yapmış olduğumuz farkındalık çalışmaları ve devletimiz tarafından yayınlanan genelgeler, bizler tarafından yapılan denetimler ve uygulanan yaptırımlarla oldu. Niğde’de bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişiye 3 milyon 50 bin TL, yaptırım uygulanmış, yine yaklaşık 100 iş yerine de 185 bin TL tutarında cezai işlem uygulanmış. Tüm bu çaba ve çalışmalarımız sonucunda da meyvelerini almaya başladık. Büyük ölçüde artan kötü gidişin bir anlamda önüne geçebildik. Rehavete kapılmaya gerek yok.  Vatandaşımız rehavete kapılmadan maske, mesafe, hijyen konusuna sıkı sıkıya uymalarını bekliyorum” diye konuştu. 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise şu ifadeleri kullandı; “Valimizle birlikte denetime çıktık. En az haftada bir sefer denetime kalabalık bir ekip olarak çıkıyoruz. Bizim dışımızda gerek belediye zabıtamız olsun, gerekse diğer kurumlar olsun bunlar zaten denetimlerini günlük  yapıyorlar. Kurallara genel itibari ile vatandaşlarımız uyuyorlar. Vatandaşlarımızın Duyarlılığı  devam ettiği sürece güzel haber almaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)