Niğde Gazeteciler Cemiyeti genel kurul yaptı

Niğde’nin ilk gazetecilik mesleki dayanışma kuruluşu olan Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) 9 Nisan Cuma günü olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi.

GÜNDEM 10.04.2021, 14:55 10.04.2021, 14:56
Niğde Gazeteciler Cemiyeti genel kurul yaptı



GÜÇLÜ BASIN, GÜÇLÜ CEMİYET

Niğde’nin ilk gazetecilik mesleki dayanışma kuruluşu olan Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) 9 Nisan Cuma günü olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi.

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula, cemiyete üye gazete sahipleri, basın yayın kuruluşu temsilcileri ile üyeler katıldı. Yapılan genel kurulda Alpaslan Düzgün yeniden Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçildi.

NGC Genel Kurulu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve basın şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Divan üyelerinin seçiminin tek liste olarak yapılan seçimlerde kongrede yönetim kurulu, denetleme kurulu, şeref divanı ve federasyon delegeleri oylamaya sunuldu, liste genel kurula katılanların oybirliği ile kabul edildi.

BASINDA GÜÇLÜ BİRLİKTELİK

Güçlü basın, güçlü cemiyet sloganıyla gerçekleştirilen ve güçlü bir birliktelik sağlanan Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin olağanüstü genel kurulda, yönetim kurulu ve denetleme kurulu şu şekilde oluştu;

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:

Niğde Günaydın Gazetesi Genel Koordinatörü Alpaslan Düzgün, Niğde Haber Gazetesi Sahibi Tuncay Aytaş, Hamle Gazetesi Sahibi Lütfi Demirsoy, Niğde Günaydın Gazetesi Sahibi Cumali Adıgüzel, 51 Haber Gazetesi Sahibi İsmet Ünver, Ulukışla Haber Gazetesi Sahibi Halil Karaaslan, Yeşil Bor Gazetesi Sahibi Kıvanç Şimşek, Niğde TV Temsilcisi Kemal Işıklı, Bor’un Sesi Gazetesi Sahibi Yasin Düzgün.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

Hamle Gazetesi Editörü İskender Çetin, Niğde Günaydın Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Bilgi, Hamle Gazetesi İmtiyaz Sahibi Leyla Yücel, Niğde Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Elif Aytaş, Yüksel Erdoğanöz, Bor’un Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muharrem Temel, Yeşil Bor Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sedat Dağeri, Bor’un Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sadettin Pençe.

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri:

Türkiye Gazetesi Niğde Temsilcisi Hüseyin Gökdemir, Niğde Haber Gazetesi Editörü Murat Ümranlıoğlu, Hamle Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fatih Mehmet Adaş.

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri:

Niğde Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gülsüm Aytaş, Bor’un Sesi Gazetesi Muhabiri Oğuz Eser, Niğde Günaydın Gazetesi Muhabiri Metin Can Çelik.

BASIN PANDEMİ SÜRECİNDEN ETKİLENDİ

Genel kurulda konuşan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, cemiyet olarak her zaman gazetelerin ve basın kuruluşlarının yanlarında olduklarını belirterek, “Ülkemiz pandemi ile büyük bir mücadele vermektedir. Pandemi sürecinden basın sektörümüzde oldukça olumsuz etkilendi. Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak gazetelerimizin bu süreci en az hasarla atmaları için gerçekten faydalı çalışmalar yaptık.

23 Mart 2020 tarihinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün gazetelerin dönüşümlü yayın yapabilecekleri yönünde aldığı karar, 24 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın yürürlüğe girdiği gün Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak gazete sahiplerimizle görüşerek, dönüşümlü yayın yapmak için müracaatımızı yaptık. Türkiye’de 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle dönüşümlü yayına geçen ilk il olduk.

Gazetelerimiz dönüşümlü yayınlanmaya devam eterken, Ağustos ayında yayınlanan genelgeyle 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle Niğde’nin Basın İlan Kurumuna bağlanacağını öğrendik. Hem pandemi sürecinin olumsuz etkisi hem de Basın İlan Kurumunun gazetelerimize getireceği ağır yükümlülükleri hafifletmek adına, kamuoyunda Karaman Modeli olarak bilinen haftada 2 gün yayın yapmak adına çalışmalarımızı hızlıca başlattık. Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak gazete sahipleriyle bir araya gelerek Karaman Modelini ilimizde hayata geçirdik. Türkiye’de bu modele geçen ilk olduk. Bizden sonra Aksaray bizi örnek göstererek bu modele geçti. Basın İlan Kurumu bizden sonra başka illere bu modele geçmesine izin vermedi. Buda cemiyetimizin yaptığı çalışmaların başarısı oldu. Karaman Modeli ile gazetelerimizin hem ekonomik açıdan hem de mevzuat yükümlülüğü açısından ciddi oranda rahatlattığımızı düşünüyorum.

Tabi ki, bu süreçte enerjimizin tamamını gazetelerimizin pandemi sürecinden en az şekilde etkilenmesi için harcadık. Gelişmeleri an ve an takip ederek gazetelerimizin lehine olan kararları hızlı bir şekilde alarak uygulamaya koyduk. Cemiyeti olarak pandemi sürecinde doğal olarak sosyal ve kültürel etkinlik yapma şansımız olmadı. Ama inşallah pandemi sürecinin bitmesinin ardından hep birlikte yapacağımız etkinliklerle bir araya geleceğiz” dedi.

NİĞDE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Konuşmasının devamında Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak amaç ve hedeflerinin Niğde’de basın imajını layık olduğu yere çıkarmak olduğunu belirten Başkan Düzgün, “ Bizim cemiyet olarak amacımız, bu güzel birlikteliğin tek hedefi kaybolan ve yerlerde sürünen Niğde’deki basın imajının gazeteci görüntüsünü layık olduğu yerlere çıkarmak itibarını yeniden tesis etmektir. Bizim isteğimiz yıllardır tam olarak oluşturamadığımız Niğdelilik bilincinin yerleşmesi, Niğde’nin her alanda gelişmesi, layık olduğu şekilde kalkınması, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasıdır” şeklinde konuştu.

ASLA MÜCADE ETMEYECEĞİZ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin kapısının da gönül kapılarının da sonuna kadar açık olduğunu belirten NGC Başkanı Düzgün, “Güçlü basın, güçlü cemiyet sloganıyla gerçekleştirdiğimiz ve cemiyet çatısı altında saygın meslektaşlarımızın desteğiyle oluşturduğumuz, bu güçlü birliktelikle, Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak, ne siyasetin, ne bürokrasinin nede hiçbir kimsenin, direk veya perde arkasından, cemiyetimizi kişisel rantları ve siyasi beklentileri için arka bahçeleri gibi görmelerine, kişisel çıkarları ve hedefleri için basamak olarak kullanmalarına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

BİZ KİMSEYİ RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUZ

NGC Başkanı Düzgün, cemiyet olarak tek dertlerinin Niğde basınının daha güçlü ve saygın bir konuma getirmek olduğunu belirterek, “Biz kimseyi kendimize rakip olarak görmüyoruz, kimse de bizi kendine rakip olarak görmesin. Ama maalesef Niğde Gazeteciler Cemiyetimizin doğal süreçte gelişen güçlü basın, güçlü cemiyet sloganıyla oluşan bu güçlü birliktelik ve dayanışmadan rahatsız olanlar da var.

Peki, kim bunlar! Naylon gazeteciler, gazetecilik adına şov ve etiket peşinde olanlar, gazeteciliği silah olarak kullanıp siyasi ve ekonomik hedef ve çıkar peşinde koşanlar. Tek başına büyük laflar edip, vergi vermeyen, işçi çalıştırmayan, gazete basmanın zorluklarını, yerel medyanın sorunlarından bihaber bir kısım sözde gazeteciler. Ayrıca Niğde Basının tek yürek olmasını istemeyen, sırça köşklerinde oturup Niğde’nin gelişmesine ve kalkınmasına direnip sadece şahsi çıkar ve rantlarını düşünenler ile siyasi, idari, adli ve ticari olarak eleştiriye açık olmayan tüm kesimler oluşturduğumuz bu güçlü birliktelikten rahatsızlık duymaktadır.

Ama biz cemiyet olarak bu güçlü yapımızla, Niğde yerel basının yanında olmaya, Niğde yerel basını için çalışmaya, Niğde için yapılacak her türlü olumlu işlere katkı sunmaya, güzel Niğde’miz için hiç durmadan ve yılmadan çalışmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha tekrarlıyorum” şeklinde konuştu.

CEMİYET ÜYELERİNE ROZET VE PLAKET

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Olağanüstü Genel Kurulu, gazete sahipleri, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Şeref Divanı üyelerine plaket takdimi yapılması ve tüm üyelere cemiyet rozeti takılması ile sona erdi. 

HABER: NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)