Niğde’de Gaziler Günü Kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen törenle kutlandı.

GÜNDEM 19.09.2019, 18:02 19.09.2019, 18:06
Niğde’de Gaziler Günü Kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen törenle kutlandı.

Törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,  Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri erkân, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tören Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Günün anlam önemini belirten konuşmayı yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız, bugün Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varoluş mücadelesinde, iç güvenlik harekâtında ve terörle mücadelede gazi ünvanlı verilen kahramanlarımızın onurlandırıldığı gündür.  Canlarını aziz vatana adayan tüm gazilerimize kutlu olsun” dedi.

Gazilik Vatan sevgisinin sembolüdür diyen yıldız, “şehit ve Gazi toprağı vatan, insanları ulus yapan değerlerdir.  Gazilik nesiller boyu taşınacak onurdur. Türk tarihinde her zaman gazilik ve şehitlik onuru vardır. Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli karakterlerimizde olan duyguların Türk ulusu ve her birey için vazgeçilmez önemi ve anlamı vardır. Türk milleti bunun en güzel örneğini Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş savaşında yaşamıştır. Ya İstiklal Ya Ölüm demiştir. Türk milleti böylesine bir kahramanlık günüyle doludur. Kahramanlık günlerimizi gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gazilerimiz tek tek birer onur abidemizdir. Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi Vatan ve millet için her şeyini feda eden Harp malulü ve gaziler yaşayan birer abidedelerdir. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü için her şeyi göze alan gazilerimiz ülkemizinim edanı iftarı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bu topraklar üzerinde yaşayan her fert gibi bu topraklar için canımızı vermeye ant içmişizdir. Çünkü bizler gaziler olarak vatana sevdalıyız. Başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilir kahraman gazilerimize şükranlarımı sunarım. Ne Mutlu Türküm diyene” diye konuştu.

Niğde Cumhuriyet meydanında düzenlenen 19 Eylül Günü Töreni sonrası gaziler Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret ettiler.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)