Niğde'de Kavunun kilosu 50 kuruşa kadar düştü

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Bayat köyünde yaklaşık 30 yıldır kavun ekimi yapan, Eylül ve Ekim ayları arasında toptan tarlada kavunun kilosu 30 kuruşa kadar düşünce çare olarak semt pazarlarına sergi açan çiftçi Yavuz Demir (53), "Bu sene 85 dönümlük tarlama kavun ekimi yaptım. Bayram sonrası fiyatlar iyi gidiyordu bir çok sebepten dolayı birden bire fiyatlar iyice düşünce akşama doğru semt pazarlarına sergi açmak zorunda kaldım.

GÜNDEM 09.10.2019, 15:56 10.10.2019, 01:27
Niğde'de Kavunun kilosu 50 kuruşa kadar düştü

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Bayat köyünde yaklaşık 30 yıldır kavun ekimi yapan, Eylül ve Ekim ayları arasında toptan tarlada kavunun kilosu 30 kuruşa  kadar düşünce çare olarak semt pazarlarına sergi açan çiftçi Yavuz Demir (53), "Bu sene 85 dönümlük tarlama kavun ekimi yaptım. Bayram sonrası fiyatlar iyi gidiyordu bir çok sebepten dolayı birden bire fiyatlar iyice düşünce akşama doğru semt pazarlarına sergi açmak zorunda kaldım.

Bir adet kavun neredeyse 5 kilogram gelmekte 2 adet kavunu 5 liraya satıyorum, kardan ziyade tarlada çürümesin bir insanın sofrasına nasip olsun düşündüm. Benimle birlikte bu bölgeye diğer çiftçi arkadaşlarım tahminime göre 1600 dekar tarlaya kavun ekimi yapdı ve onlarda çaresiz kaldı. Birde büyük marketlerden dolayı sıkıntı yaşıyoruz tezgaha gelen müşteriler marketlerde kavun fiyatlarının düşük olduğunu söylüyor. Tabiki sürümden kazanmak için marketler biraz düşük verince de bunun neticesinde  tarlada tonlarca kavun kaldı" dedi.

Diğer bir semt pazarcısı Talat İpek ise, "Halkımızdan isteğim  hasta ve misafir ziyaretlerine giderken mümkünse meşrubat yerine doğal ve organik kavun alıp hediye götürmeleri sonrasında önce üreticiye daha sonra da bizim gibi pazarcı esnaf arkadaşlara destek verilmiş olur. Bu aylarda tüketilen kavun sağlık açısından da çok iyi olur diye düşünüyorum. Aracımın etrafına doldurup sıraladığım poşetler içerisinde 7-8 adet ve yaklaşık 17-18 kilo gelen kavunları 10 liraya satmak için gırtlağımı patlatırcasına bağırıyorum çok şükür yine de bir ekmek paramız çıkıyor"dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)