Niğde’de patates alımları devam ediyor

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; Niğde'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçilerin depolarında kalan patatesler satın alınmaya devam edildiğini ve şuana kadar 4 bin 500 ton patates alımı yapıldığını söyledi.

GÜNDEM 15.04.2021, 16:56 15.04.2021, 16:57
Niğde’de patates alımları devam ediyor



Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; Niğde'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçilerin depolarında kalan patatesler satın alınmaya devam edildiğini ve şuana kadar 4 bin 500 ton patates alımı yapıldığını söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “  Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Niğde, Nevşehir ve ülkemizin farklı noktalarında ağırlıklı ürün desenlerine göre Patates, soğan ve çeltik alımları devam ediyor.  TMO tarafından alınan patatesler 81 ilimizde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfına kayıtlı vatandaşlarımıza 25 kiloluk torbalar içerisinde dağıtımı yapılıyor. İlimizde dün itibariyle toplam 4 bin 500 ton patates sevkiyatı yapıldı. Şuan itibariyle patates alımlarında hiçbir sorun yok sadece bir kriterimiz var alım kriteri TMO eksperlerin kriterlerinden geçmesi gerekiyor. Göndereceğimiz patatesler yüzümüzü ağartacak olmalı, işçiliğin düzgün yapılması gerekiyor, depoya girildiğinde deponun kokmuş, çürümüş, filizlenmiş veya standardın altında küçük olmaması gerekiyor.  Çiftçilerimize şuan itibariyle çok güzel bir fiyat verilmiş olup patatesini veren çiftçilerimizin hesabına minimum net 60 kuruştan sattığı patatesin parası geçecek.  Çiftçilerimiz patates alımlarından olsun fiyatlarından olsun memnunlar” dedi.

Baş; “Tarım müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz bu patates alımını koordine ediyorlar ve belirli bir sıra dahilinde alımlar yapılıyor. Ekiplerimiz hiçbir çiftçimizi ve köyümüzü beldemizi ayırt etmeden belirlenen sıra dahilinde patates alımlarına devam ediyor.  Hiçbir çiftçimiz merak etmesin patates alımında hiçbir sınırımız yok. Muhtemelen 1 Mayıs tarihine kadar bölgemizde patatesi alıp göndereceğiz. Hiçbir çiftçimizin elinde belirlenen kriter kapsamında patates alınacak ve çiftçinin elinde patates kalmayacak” diye konuştu.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)