Niğde’de Yapılabilecek Projeleri Açıkladı

Geçtiğimiz Günlerde Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanan Alper Lütfi Göncü, göreve başlamasının ardından Niğde’de yapılabilecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 20.11.2020, 18:39 20.11.2020, 18:42
Niğde’de Yapılabilecek Projeleri Açıkladı


Geçtiğimiz Günlerde Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanan Alper Lütfi Göncü, göreve başlamasının ardından Niğde’de yapılabilecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
 Niğde’de yapılabilecek ve yapılması gerek projeler hakkında açıklamalarda bulunan  Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Alper Lütfi Göncü, yaptığı konuşmada şunları söyledi:‘‘ Ben Niğdeli olarak zaten yıllardan beri bu işleri fahri olarak yapıyorum. Şimdi bu iş resmiyete dökülmüş oldu. Bugünde görevdeki ilk günüm. Buradaki arkadaşlarla birlikte güzel işler yapacağız. Niğde’ni çok büyük bir potansiyeli var. Yıllardan beri  tam olarak değerlendirilemeyen bir potansiyele sahip. Gerek turizm gerekse kültür gerekse tarım alanında pek çok şey yapılabilir. Bu göreve başlamadan önceki yıllarda da çeşitli çalışmalarım oldu. Dergilerde yazılarım röportajlarım oldu. Gazetelerde köşe yazılarım oldu. Niğde’nin geçmişi ile ilgilide kitap yazdım. Niğde2deki Cullaz sokağının yenilenip hizmet vermek için çalışmalar yaptık, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi önce ki rektör Adana Görürü hocam ile birlikte. Niğde’de çok çok yapacak işimiz var. Bunların bir öncelik sırası olmalı. Bütün bu çalışmaları buradaki arkadaşlarımızla birlikte hep beraber yapacağız. Öncelikle Niğde’de geliştirilmesi gereken bazı alanlar var. Bunlardan bir tanesi termal turizm konusu bununla ilgilide çalışmalar belli bir yere kadar yapıldı. Bunun dışında Marka Şehir Niğde projesi olarak Aladağlar seçildi. Aladağlarla ilgili bir takım çalışmaların yapılması ve dağcılık ile  yayla turizmin geliştirilmesi lazım. Buralar turizmin cazibe noktasıdır. Uzun yıllardır. Dağcıların bildiği ve geldiği yerler. Buradaki dağcıların   konakladığı yerlerin gelişmesi ve yenilenmesi gerekir. Bunun dışında Aladağlara dağcılık müzesi kurulması konusunda benim çalışmalarım var. Dağcı arkadaşlarımla da  bu konuyu konuştuk. Rahmetli dağcı büyüğümüz Mümtaz Çankaya adına bir dağcı müzesi konusunda çalışmalar yapacağız burada. Ayrıca yine Niğde’de din turizmi çok önemli. Hem İslam dini hem Hristiyanlığın ilk dönemlerinde geç Hristiyanlık dönemindeki kiliseler olsun buralarda da yapılacak çok işimiz var. Bu projelere ilave edecek olursak ekolojik turizmi var. Bunlara da örnek genetiği ile oynanmamış Amasya elmamız var. Kaybolmaya yüz tutmuş bu meyvemiz ile ilgili bir çalışma yapılabilir. Buna benzer ürünler geliştirilebilir. Yine turistik destinasyon olarak göllü dağın canlandırılması çok önemli. Bununla ilgili zamanla çalışmalar yapıp turizmin hizmetine kazandırılması konusunda yol kaydedeceğiz.’’ Dedi.
Yıllardır hayalini kurduğu Kent Müzesi için gerekli çalışmayı yapacağını belirten Müdür Göncü, ‘‘Kent merkezinde de yıllardır hayalim olan kent müzesi var.  Hangi ile gitsem büyük bir konak yada büyük bir bina kent müzesi olarak tasarlanmış. Arkeolojik müzesi ile tamamen ayrı olacak şekilde kent hafızasının olacağı yer olacak. Ellerimde de eskilere dayalı bir çok malzeme var. Bu müzeyi açtığımız taktirde bende elimdeki bu biriktirdiklerimi bu müzeye bağışlayacağım. Geçmişte halıcılık müzesi yapılsın diye halılar toplanmıştı. Şimdi toplanan bu Niğde’ni meşhur halıları depoda çürüyor. Bu halılar ya halıcılık müzesi adı altında yada kent müzesinde toparlamamız gerekiyor. Bu halıların bir envartenleri çıkarılması gerekiyor. Şimdi belediyemizin bir çalışması var. Kaleni restorasyonu ve yıkımı. Burada da kalenin tarihi taş konakların muhafaza edilmesi ve Belediyemize geçen Kadıoğlu Konağının da iç tadilatının yapılıp bir kültür evi görünümünde halkımızın hizmetine sunulması gerekir.’’ Diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (2)
ÖNER İNAL 3 yıl önce
Son günlerinizde en iyi haberi.NİĞDE,mızın kültürü ile yoğrulmuş bir atama.
ÖNER İNAL, 3 yıl önce
Hayırlı olsun