Niğde'ye Kar Uyarısı

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgası ve kar yağışının etkisi altına girerken yetkililer Niğde ve çevresi için önemli uyarılarda bulundular.

GÜNDEM 22.01.2020, 15:36 22.01.2020, 15:37
Niğde'ye Kar Uyarısı

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgası ve kar yağışının etkisi altına girerken yetkililer Niğde ve çevresi için önemli uyarılarda bulundular.
Gündüz sıcaklığının sıfır ve altında olacağı şu günlerde Niğde’de gündüz ile gece arasında eksi değerde yaklaşık 9 ile 11 derece fark bekleniyor. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü son hava durumu tahmininde 35 ilin kar yağışından etkileneceğini duyurdu. Meteorolojinin yaptığı son hava durumu analizlerine göre kar yağışı çarşamba günü mola verdikten sonra yeniden etkili olmaya başlayacak. Özellikle Perşembe günü (bugün ) iç bölgeler ile Doğu Anadolu da yoğun kar yağışı bekleniyor. Niğde dahil 35 il bu yağışlardan ve yağış sırası ve sonrasında yaşanacaklardan oldukça etkileneceği bekleniyor. Kar yağışını hissedecek iller şöyle: Ankara, Niğde, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş, Artvin, Ardahan, Van, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Bitlis ve Şırnak.
HAVA SICAKLIĞI
Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR
Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Niğde’de dün  Çarşamba gününü rüzgarın hızı saatte 9 km olarak kaydedilirken Perşembe  günü ise aynı değerde olacak yalnız hava sıcaklıklarında gündüz ile gece arasında yaklaşık 9 ila 11 derece birden fark yaşanacak.  

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)