Özdemir Özgecan Aslan'ı Unutmadı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ı ölümünün 5. yılında yayınladığı bir mesaj ile andı.

GÜNDEM 11.02.2020, 17:21 11.02.2020, 17:23
Özdemir Özgecan Aslan'ı Unutmadı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ı ölümünün 5. yılında yayınladığı bir mesaj ile andı.

Başkan Özdemir, yayınladığı mesajda şunları söyledi; “Türkiye, 5 yıl önce sadece bir bedeni değil; gencecik bir evladını kaybetti. Üniversite öğrencisi, umut vaad eden genç bir kızımızdı o. Hepimiz gibi, hayata dair güzel planları vardı şüphesiz ki. Hayatı ve hayalleri hunharca çalındı. Bu vahşice ölüme tepki gösteren yüz binlerle birlikte hepimiz Özgecan olduk. Özgecan kızımız, kardeşimiz oldu. Kadın dayanışmasının sembolü oldu. Özgecan Aslan’la bir aile daha umutlarına, hayallerine son verdi. Özgecan’la bitti mi kadına şiddet? Hayır maalesef her geçen yıl daha da arttı. Özgecan bu cinayetlerin ne ilki oldu ne de sonuncusu. Özgecan’ın adının yanına yeni kurbanların isimleri eklendi. Onlarca genç kızımız, onlarca anne cani katillerin ellerinde son nefesini verdi. O caniler yüzünden anne babaların ocaklarına ateş düştü, onlarca minik yavrularımız annesiz kaldı.

“UNUTMAYACAĞIZ SENİ ÖZGECAN”

Pek çok kadının ortak sesi, hepimizin gözyaşı oldu Özgecan. Onun gidişiyle sadece gencecik bir beden, bir evlat kaybetmedik insanlığa dair vicdana dair pek çok önemli değeri de kaybettik. Yaşananlar tam anlamıyla insanlık suçudur. Bunu yaşatanlar canidir vicdansızdır. Hunharca hislerle işlenen bu cinayetlerin ardından geriye sadece büyük bir acı kaldı. Canımız çok yandı üzülerek söylüyorum ki yanmaya da devam ediyor. Bir anneden ‘Çok acı çekmiştir kızım, keşke kurşunla öldürselerdi canı yanmazdı’ cümlelerini duymamalıydık. Bir anneye, babaya böyle bir acı yaşatılmamalıydı. Biricik kızımız Özgecan'ı ve şiddete kurban gitmiş tüm kadınlarımızı rahmetle yad ediyor, kadına yönelik şiddetin ülkemizde ve tüm dünyada son bulmasını diliyorum. Unutmayacağız seni Özgecan” ifadelerine yer verdi.

“Başkanımıza Duyarlılığından Dolayı Teşekkür Ediyoruz”

Özgecan Aslan cinayetinden duydukları üzüntüyü dile getiren vatandaşlar ise konu hakkında belediye personelinin röportaj sorusuna şu yanıtları verdiler; “Başkanımızın yaratmış olduğu farkındalık için ve her köşe başında asılan billboardlar için çok teşekkür ediyoruz. Öncelikle erkek bir belediye başkanının  kadın cinayeti üzerinde bu kadar duyarlı olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizde son zamanlarda kadın cinayetleri ve kadına şiddet konularına haberlerde çok fazla yer veriliyor ve bunlar çok üzücü. Özgecan Aslan’ın  ölümünün üzerinden 5 yıl geçti ve bunun farkındalığını oluşturdukları için  belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir farkındalık iyi olmuş en azından insanların dikkatini çekiyor daha da duyarlı oluyorlar. Belediye başkanımıza bu duyarlılığı gösterdiği için çok teşekkür ediyoruz. Özge kızlarımız ölmesin bir daha böyle şeyler olmasın”.

Ayrıca Niğde Belediyesi tarafından billboard ve raketlere “Bizim İller Sessiz, Bizim İller Sensiz Unutmadık! Unutturmayacağız! Özgecan Aslan” çalışmaları asılarak kadına şiddet konusunda duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)