Şoförler odasında bayram yolculuğu uyarısı

Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan Kurban bayramı nedeniyle seyahate çıkacak sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirterek, önemli uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 09.08.2019, 17:56 09.08.2019, 17:58
Şoförler odasında bayram yolculuğu uyarısı

Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan Kurban bayramı nedeniyle seyahate çıkacak sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirterek, önemli uyarılarda bulundu.

Trafik Kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım, Hep birlikte Trafik Terörüne ‘DUR’ diyelim diyen Başkan Kızıltan; “ Özel araçları ile yola çıkacak sürücülerin de yolculuk öncesinde mutlaka düzenli ve yeterli kadar uyumasını tavsiye etti. Ayrıca Her 100 kilometrede veya 1- 1,5 saatte bir dinlenme molası verilmesinin sağlıklı seyahat için çok önemli olduğunu belirtti.

Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan Niğdelilerin ve üyelerinin yaklaşan Kurban bayramını da kutladı ve şunları kaydetti: “Ülkemizde yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 95’i Karayolu ile yapılmaktadır. Bu nedenle trafik ciddi bir sorundur. Yazılı ve görsel basında haber bültenlerinin ilki trafik kazalarından oluşmaktadır.  Sebebi ne olursa olsun bu kazalardan bize kalan ölü, yaralı ve maddi hasarlar eşlerimizi dul, çocuklarımızı öksüz (anasız babasız) bırakmakta ekonomimizi gerçekten sarsmaktadır” dedi.  

“UYGUN YERLERDE MOLA VERİLMELİ”

Kızıltan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması dolayısıyla Bayramı akrabaları ile geçirecek vatandaşlarımız bir yerden bir yere karayolu ile seyahat edeceklerdir. Seyahat edecek vatandaşlarımızı ve üyelerimizi sürücülerimiz kazasız belasız götürmeleri için araçlarının periyodik bakımlarını gününde yaptırmaları ayrıca, yola çıkmadan önce araçlarının yağları, antifrizleri, lastik havalarını mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir. Araçlarına ruhsatlarındaki yolcu sayısından fazla yolcu almamaları, seyir esnasında Emniyet Kemeri ile çocukla yolculuk yapacak olanlar çocuk koruma sistemleri takmalı, kırmızı ışık, hatalı sollama, yakın takip, hava ve yol koşulları dikkate alınarak, radara girme korkusuyla değil, hız limitlerine ve trafik kurallarına uyarak araç kullanmalıdırlar. Uzun yolculuk yapacak olan sürücülerimiz mutlaka 100 km veya 1-1,5 saat yolculuktan sonra uygun yerlerde mola vermeli, mola esnasında elini yüzünü soğuk suyla yıkamalı” diye konuştu.  

“HEP BİRLİKTE TRAFİK TERÖRÜNE ‘DUR’ DİYELİM”

Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, Her bir trafik işareti ve yol çizgileri uzun bir çalışmanın sonucu belirlenerek, sürücülerin can ve mal güvenliği için uygun yerlere, belirgin bir şekilde uyarı levhası konulmuştur. Lütfen “Trafik Kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım, Hep birlikte Trafik Terörüne ‘DUR’ diyelim.” Taksici, Minibüsçü, Otobüsçü, Ağır Ticari Araç kullanan sürücülerimiz seyahat esnasında trafik kurallarına işaretlerine ve işaretçilerine uymaları halinde Bayrama yakınları ile beraber huzurlu ve sevinçli geçireceklerine inanıyor, İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, değerli üyelerimiz başta olmak üzere, seyahat eden herkese hayırlı yolculuklar dilerim.” Diye konuştu.



Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)