Vali Şimşek'ten 5 Şubat Mesajı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 86. Yıl dönümü ile ilgili mesaj yayımladı.

GÜNDEM 03.02.2020, 17:29 03.02.2020, 17:39
Vali Şimşek'ten 5 Şubat Mesajı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 86. Yıl dönümü ile ilgili mesaj yayımladı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in yayımladığı mesajda şu ifadeler yer aldı; ‘‘Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlimizi ziyaretinin 86. yıldönümünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Milli Mücadele döneminde Ulukışla - Pozantı güzergâhında Fransızlara karşı etkin bir mücadele vererek, askerlerimize erzak ve lojistik desteği sağlayan Niğdeliler, Büyük Önder Atatürk’ün övgüsüne mazhar olmuştur. Ayrıca Niğde tümeni ve gönüllülerin canları pahasına verdiği mücadeleyle İlimiz, Anadolu’nun işgal edilmeyen sayılı illeri arasında yer almıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Milli zaferin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan biriydi her zaman sevmişimdir ” diyerek övgüyle bahsettiği Niğdelilerle buluştuğu 5 Şubat 1934,  Niğde için büyük şeref ve onur günü olmuştur. Bugün bizlerin de,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devletini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak için çizdiği yolda, gösterdiği hedeflere ulaşmak ve aziz milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğimize olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.’’

 

 

               

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)