Yeni Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu Faaliyete Geçti

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, hava kalitesi ölçüm istasyonu İlimiz Merkezde 5 Şubat Spor Salonu yanında bulunan Kılıçarslan Parkı içerisinde faaliyete geçmiş olup, havadaki partikül madde (PM10) ve kükürtdioksit (SO2) ölçümleri yapılacağını söyledi.

GÜNDEM 20.05.2019, 17:48 20.05.2019, 17:50
Yeni Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu Faaliyete Geçti

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, hava kalitesi ölçüm istasyonu İlimiz Merkezde 5 Şubat Spor Salonu yanında bulunan Kılıçarslan Parkı içerisinde faaliyete geçmiş olup, havadaki partikül madde (PM10) ve kükürtdioksit (SO2) ölçümleri  yapılacağını söyledi.

Gençtürk; “İlimizde hava kirliliği ölçümleri Meteoroloji Müdürlüğü bahçesinde kurulu bulunan istasyonda tek noktada yapılmakta idi. İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız işbirliği çerçevesinde Çevre Referans Laboratuvarına ait seyyar hava kalitesi ölçüm istasyonu ile üç ayrı noktada yapılan ölçüm sonuçları ile sabit istasyonda yapılan ölçüm sonuçlarının karşılaştırılması sonucu İlimiz merkezinde bulunan ölçüm istasyonunun yerinin değiştirilmesine karar verilmesi üzerine yeni hava kalitesi ölçüm istasyonu İlimiz Merkezde 5 Şubat Spor Salonu yanında bulunan Kılıçarslan Parkı içerisinde faaliyete geçmiş olup, havadaki partikül madde (PM10) ve kükürtdioksit (SO2) ölçümleri  yapılacaktır. Bununla birlikte Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan parkta da hava kirliliği ölçüm istasyonu kurulmuş olup çok yakında faaliyete geçerek Bor İlçemizin de hava kalitesi anlık olarak takip edilmeye başlanılacaktır. Söz konusu iki adet hava kalitesi istasyonumuzdan alınan saatlik ve 24 saatlik ortalama verilere Bakanlığımızın laboratuvar.cevre.gov.tr adresine tüm vatandaşlarımızca ulaşılabilmektedir. Ölçüm sonuçlarına göre hava kalite indeksi belirlenmekte ve ‘’iyi-orta-hassas-sağlıksız-kötü-tehlikeli” olarak sınıflandırılmaktadır. Bu vesileyle ilimizin hava kalitesini iyileştirmek için katkı sunan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)