Yıldız: "Gazilerimiz 5’inci Kata Nasıl Çıksın?"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız Niğde’de yeni verilen dernek yeriyle ilgili açıklama yaptı. Yıllardır dernek binası konusunda sıkıntı yaşayan Yıldız, 5 kez taşınan derneğin 5 kata verilmesine tepki gösterdi.

GÜNDEM 04.11.2020, 14:01 04.11.2020, 14:01
Yıldız:



Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız Niğde’de yeni verilen dernek yeriyle ilgili açıklama yaptı. Yıllardır dernek binası konusunda sıkıntı yaşayan Yıldız, 5 kez taşınan derneğin 5 kata verilmesine tepki gösterdi.

Yıldız açıklamasının devamında, “Derneğimizi 5. kata vermeleri gazilerimizi derinden üzmüştür. Bizler bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarımızı hiçe sayarak ülkemizin bekası için bedenlerimizden birer parçamızı vererek şehit olmadık ama şehidin şahidi gazi olduk. Tüm illerde kurumlar Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne en güzel yerleri inşa ederken Niğde’de bizleri sığındıramadılar. Türkiye’de bir ilk derneğimiz 5. kez taşınmıştır. Oysa biz bu dernekçiliği nasıl ki ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna karşılıksız bu vatanı severek mücadele ettiysek dernek görevinde de  gerek yönetim kurulundaki arkadaşlarım gerekse ben hiçbir ücret ve menfaat beklemeden  sadece gönül işi yapıyoruz. Amacımız dört  bir tarafı düşmanlarla çevrili ülkemizde şehit ve Gazisi bitmeyen ülkemizde gerek şehit ailelerimize gerekse Yaralı Gazilerimize nasıl yardımcı oluruz ve onların yaralarına nasıl merhem oluruz. Çünkü bu camiadaki insanlar gerek evlatlarını gerek eşlerini gerekse babalarını  vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit vermişler ve yine bedenlerimizden birer uzuvlarımızı vererek Gazi olduk bunların bulunduğu camiadan hiç kimse bir çıkar menfaat bekleyemez.” 

5 Kata Protez Takan Gazilerimiz Çıkamaz İnemez! 

Yeni taşındığımız Sungurbey İş Merkezi’nin 5. katına hiçbir gazimiz çıkamaz ve inemez  bizler yetkililerden diğer illerde olduğu gibi bu camia için daha rahat bir şekilde gerek tekerlekli sandalyeye bağlı gazilerimiz gerekse protez bacağı olan gazilerimizin erişebileceği bir yer bulmalarını ve gazilerimizi bu üzüntüden kurtarmalarını rica ediyoruz. Bizler yetkililerden derneğimiz için bir şey isterken karşıdaki yetkililer sanki biz evimize veya kendimize bir şey ister gibi davranış da bulunuyorlar buda bizleri üzüyor. Yetkililerden gelmelerini ve bizlere verdikleri yerlere kendilerinin bir çıkmalarını ve burasının Gazilere nasıl laik görüldüğünü görmelerini isteriz.  Ulu önder Gazi Mustafa Kemal  Atatürk ün bir sözüyle sözlerime son vermek isterim (Türkiye Cumhuriyeti Vatanının Bölünmez Bütünlüğü Uğruna Canlarını Feda eden malül Gaziler yaşayan birer abidedirler onlar için ne yapılsa azdır) sözüyle malül gazilere verdiği önemi arz etmektedir. MADDE 61- Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malûl ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)