Niğde Valiliği karar aldı! Artık Yasak!

Niğde Valiliğinde yapılan Asayiş toplantısında yeni kararlar ve tedbirler alındı, Ormanlara yakın yerlerde yapılan Düğün, Nişan gibi sosyal organizasyonlarda havai fişek atmak yasaklandı.

ASAYİŞ 10.08.2021, 10:46 14.08.2021, 02:04
Niğde Valiliği karar aldı! Artık Yasak!

Niğde Valiliğinde yapılan Asayiş toplantısında yeni kararlar ve tedbirler alındı, Ormanlara yakın yerlerde yapılan Düğün, Nişan gibi sosyal organizasyonlarda havai fişek atmak yasaklandı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı Yapıldı.

Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı, MİT Bölge Sorumlusu, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü katıldı.

İl genelinde alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, kamu düzeni ve güvenliği başta olmak üzere bireylerin temel hak ve hürriyetlerini toplumun huzur ve güvenini temin etmeye yönelik faaliyetler ile meydana gelebilecek her türlü güvenlik riskinde bütünleşik yönetim anlayışı ile olay öncesi sırası ve sonrasında güvenlik odaklı çalışmalarda gündeme dair bir takım tedbirler alındı.

Alınan tedbirlerde; ‘‘Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen orman yangınları ile mücadele kapsamında valiliğimizce alınan kararların uygulanması ve sonuçların değerlendirildiği toplantıda alınan kararlara ek olarak; ormanlara yakın yerlerde yapılacak düğün ve nişan gibi sosyal organizasyonlarda havai fişek kullanılmasının yasaklanmasına ve ormanlık alanlarda drone denetimlerinin artırılması, Genel güvenliğimizi tehlikeye atan suçlardan silahla havaya ateş etme olaylarının engellenmesine yönelik önleyici tedbirlerin geliştirilerek devam ettirilmesi kararları alınmıştır. Ayrıca toplantıda düzensiz göçmen faaliyetlerine karşı ilimizce alınan tedbirler gözden geçirilmiş, komşu illerle koordine halinde yeni tedbirlerin hayata geçirilmesine yönelik kararlar alınmıştır.’’ Kararları yer aldı.

Niğde Valiliği

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Hikmet okçuer 3 yıl önce
Çok güzel bir karar yalnız bağ bahçe aralarınıda kapsaması gerekir buralarda yangına hassas olup gerek hububat tarrla frezleri otlar kuru ağaçlar mevcut kararında takibi ve uygulamasıda gereklidir