21. Ulusal Mekanik Kongresi Üniversitenin Ev Sahipliğinde Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ortaklığı, Ahiler Kalkınma Ajansı,TÜBİTAK, DİTAŞ Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş. ve ERM Emlak Gayri Menkul İnşaat Ltd. Şti. Desteği ile 21. Ulusal Mekanik Kongresi’nin açılışı üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

EĞİTİM 04.09.2019, 16:09 04.09.2019, 16:13
21. Ulusal Mekanik Kongresi Üniversitenin Ev Sahipliğinde Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ortaklığı, Ahiler Kalkınma Ajansı,TÜBİTAK, DİTAŞ Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş. ve ERM Emlak Gayri Menkul İnşaat Ltd. Şti. Desteği ile 21. Ulusal Mekanik Kongresi’nin açılışı üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag, kongre katılımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran: “Kongre, Mekanik Alanındaki Çalışmalara Işık Tutacak”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarında kürsüye ilk çıkan isim Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran oldu. Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran konuşmasında, Ulusal Mekanik Kongresinin 40 yılı aşkın bir süredir yapıldığını belirtti ve üniversite olarak bu etkinliği düzenlemekten büyük onur duyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran konuşmasının devamında, “Eminim ki böylesi bir etkinliğin çıktıları, mekanik alanında devam eden ve yapılacak olan çalışmalara önemli katkılar sağlayacak ve ışık tutacaktır. Kongremize her türlü desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve maddi destekte bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı,TÜBİTAK, DİTAŞ Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş. ve ERM Emlak Gayri Menkul İnşaat Ltd. Şti. firmasına teşekkür ediyorum.  Ayrıca 21. Ulusal Mekanik Kongresinin üniversitemizde düzenlenmesini sağlayan, Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag’a ve diğer komite üyelerine, işbirliği içerisinde bu etkinliği düzenlemekten büyük onur duyduğumuz İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag: “Dergi Desteğini Önemsiyoruz”

Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran’ın ardından kürsüye Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag çıktı.

Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesinin tarihi ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag, komitenin amaçlarını; mekanik alanında yakın ya da yakın konularda çalışan araştırmacıların ulusal veya uluslararası bilimsel örgütler ile bağlarını geliştirmek, ulusal ve uluslararası Teorik ve Uygulamalı Mekanik Kongreleri düzenlemek ve bu düzenlenen kongrelere destek vermek, teorik ve uygulamalı mekaniğin bilimsel gelişimine katkıda bulunabilecek her türlü girişimi desteklemek olarak açıkladı.

Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag, kongre sayfası aracılığıyla e-hizmet verdiklerini ve kongreler için dergi desteğini önemsediklerini vurguladı.

Makale sürecine de değinen Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi hakkında da bilgiler vererek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisine Türkçe ya da İngilizce gönderilen makalelerin, Dergi Park üzerinden yükleneceğini ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag ayrıca, Üniversitenin kendi bünyesi içinden 3 editör atayacağını ve süreci tamamen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin kontrolunde olacağını da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag konuşmasını Rektörümüz Prof. Muhsin Kar’a ve destek verenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik: “Kongreyi Düzenlemekten Onur Duyuyoruz”

Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag’ın ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik konuşmasında, 21. Ulusal Mekanik Kongresinin üniversitemizde yapılmasından onur duyduğunu belirtti ve “Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar adına, Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag’a, Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran’a, düzenleme kuruluna, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne, katılımcılara ve kongreye destek veren Ahiler Kalkınma Ajansı,TÜBİTAK, DİTAŞ Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş. ve ERM Emlak Gayri Menkul İnşaat Ltd. Şti. firmasına teşekkür ediyorum. Kongrenin ülkemize, bölgemize ve bilim camiasına faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Davetli konuşmacılardan Prof. Dr. Erdoğan Madenci’nin sunumunu yaptığı “Peridynamics for failure prediction in materials and numerical analysis” (Malzemelerde Hasarın Tahmini İçin Peridynamics ve Sayısal Analiz) konulu oturum ile 21. Ulusal Mekanik Kongresi başlamış oldu.

6 Eylül’e kadar decam edecek olan 21. Ulusal Mekanik Kongresinde ayrıca, Sürekli Ortamlar Mekaniği, Katı Cisimler Mekaniği, Akışkanlar Mekaniği, Yapı ve Malzeme Mekaniği, Termodinamik,Isı Transferi, Kontrol Teorisi, Uygulamalı Matematik, Etkileşim Problemleri gibi çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)