DERİCİLİK BÖLÜMÜ YENİDEN CANLANACAK
Bor'da geçmişi 16. yüzyıla dayanan dericilik sektörünün akademik olarak tek eğitim merkezi olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Dericilik bölümü eski günlerini arıyor.

Bor'da geçmişi 16. yüzyıla dayanan dericilik sektörünün akademik olarak tek eğitim merkezi olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Dericilik bölümü eski günlerini arıyor.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Dericilik Programı, 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Niğde Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak Bor’da Eğitim-Öğretime başlamıştı. Bor'da deri sanayinin köklü bir geçmişe sahip olması ve önemli bir istihdam merkezi konumunda bulunması, dericilik Programının açılmasında en önemli etkenlerden biri olmuştu. 1992 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin kurulmasıyla, dericilik programı Bor Meslek Yüksekokulu bünyesinde Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulunun açılması ile birlikte Dericilik Programı, bu okula dahil edilmişti. 2009-2010 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren de Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümüne bağlı, Deri Teknolojisi Programı olarak faaliyetlerini sürdürmekte.
Ancak son yıllarda bu bölüm öğrencilerin tercihi olmaması nedeniyle kapanma eşiğine geldi.
Kuruluş amaç ve hedefi, Deri Teknolojisi bilgilerini çağdaş eğitim yöntemleriyle aktararak, ulusal ve uluslararası alanda mesleğini icra edebilen, endüstrinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, donanımlı, dünya pazarlarında Türk Deri Sanayinin rekabet gücünü arttıracak, kalifiye deri teknikerleri yetiştirmek ve, deri endüstrisi için konusunda profesyonel deri teknikerleri yetiştirmek olan bölümün yeniden eski günlerine dönmesi ve bu programın tekrar canlandırılması için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu çalışmalara başladı. Rektör Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Dericilik Fabrikasında incelemelerde bulundu.
Rektör Uslu'ya ziyareti sırasında Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Durmuş Dağhan ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Abdulgani Özkan da eşlik etti.
Dericilik Programı öğretim üyeleri ile uzun süre görüş alışverişinde bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, dericiliğin hem Üniversitemize hem de Niğde’ye katma değer sağlayacak bir alan olduğunun altını çizerek, bu programı tekrar canlandırmak ve kaliteli işler yapabilmek için ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.
Deri işlemeciliğinde kullanılan makineleri ve burada hazırlanmış olan deri ürünleri de inceleyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokuluna da ziyarette bulunarak burada yer alan bölümlerin de çalışmalarını yerinde inceledi.
HABER:OĞUZ ESER