DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde  Diş Hekimliği Fakültesinin ilk öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

EĞİTİM 28.11.2022, 08:38
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde  Diş Hekimliği Fakültesinin ilk öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve müzik dinletisiyle başlayan programa Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Milletvekili Selim Gültekin, fakülte dekanları, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Beyaz Önlüğü Hiçbir Zaman Kirletmeyeceğiz”

Diş Hekimliği Fakültesi ilk öğrencileri adına programın açılış konuşmasını yapan Buğra Kayış konuşmasında “Diş Hekimliği Fakültesinin ilk öğrencilerinden olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Fakültemiz yeni bir fakülte olmasına rağmen hem klinik öncesi hem de klinik eğitimimiz için yeterli altyapıya sahip olması bizleri oldukça mutlu ediyor. Bugün giydiğimiz beyaz önlüğün dürüstlüğü ve iyi bir insan olmayı çağrıştırdığının farkında olarak bu önlüğü hiçbir zaman kirletmeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“Şehir Dışına Sevk Azalacak”

Programda açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarına, “Önlük giyme törenleri, öğrencilerimiz ve bizim için en duygu yüklü, heyecanlı ve gururlu törenlerdendir. Bugün de Diş Hekimliği Fakültemizin ilk öğrencileri olarak eğitimlerine başlayan öğrencilerimiz bizlere bu gururu ve mutluluğu yaşatıyorlar. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak Niğde’mizin ve bölgenin sağlık sistemine önemli katkılar yapmak üzere çalışmalarımız sürüyor.” diyerek başladı.

Diş Hekimliği Fakültemizin ilk defa 2022-2023 akademik döneminde 31 öğrenci ile eğitim öğretime başladığını ifade eden Rektör Hasan Uslu, “Öğrencilerimiz fakültemizin imkânlarının yanı sıra eğitimlerinin ilk üç yılında önemli olan Temel Tıp Bilimleri dersleri için Tıp Fakültemizin gerek öğretim üyesi gerekse derslik ve laboratuvar imkânlarından faydalanabilmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ruhsat belgesini alan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz yakın bir zaman diliminde hasta alımına başlayacak. Merkezimiz ile SGK arasında anlaşma yapılmış, hasta hizmetlerinde ve öğrencilerin klinik uygulamalarında da gerekli olan altyapı kurulmuş olup geliştirilmeye devam edilmektedir. Böylelikle ilimizde ve çevre illerde diş hekimliği alanında üçüncü basamak sağlık hizmetleri açısından oluşmuş olan boşluk ortadan kaldırılacak, fakültemiz bünyesinde görev yapmakta olan alanında uzmanlaşmış akademik personel ile ilin sağlık hizmeti sunum kapasitesi artırılmış olacaktır. Bunun bir sonucu olarak şehir dışına sevk oranında da önemli düzeyde azalma meydana gelecektir.” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını “Diş Hekimliği Fakültemizin kurulma sürecinde büyük emekleri olan ve hakkın rahmetine kavuşan değerli mesai arkadaşım Prof. Dr. Yağmur Şener Hocamızı da rahmetle anıyor, fakültemizin gerekli izinleri alarak faaliyete geçmesinde desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ayrıca teşekkürlerimi arz ediyorum.” sözleriyle sonlandırdı.

“Fakültemiz Bizde Büyük Mutluluk Yarattı”

Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise törendeki açıklamalarına, “Cumhurbaşkanımızın imzası ile kurulan Diş Hekimliği Fakültemiz bizlerde büyük bir heyecan ve mutluluk yarattı. Bizler de bu heyecanı ve mutluluğu sizlerle paylaşmak üzere bugün bir araya geldik.” diyerek başladı.

Gültekin açıklamalarını, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkemizin sağlık sistemine ve sağlık çalışanlarına oldukça büyük önem veriyor. Bizler de Diş Hekimliği Fakültemizi, Sayın Rektörümüzle birlikte daha ileriye taşıyabilmek ve bir marka haline getirebilmek için aralıksız çalışacağız. Şehrimiz Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerimizin kurulması ile güzel bir ivme yakaladı. Bunun sürmesi için aralıksız olarak çalışıyoruz.” diyerek sona erdirdi.

Program öğrencilere beyaz önlüklerin giydirilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)