Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de ilk ve ortaöğretim veren okulların ilk ders zilleri çalarken kantinlerde denetlenmeye başlanıyor.

EĞİTİM 20.09.2017, 08:45 20.09.2017, 08:48
Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de ilk ve ortaöğretim veren okulların ilk ders zilleri çalarken kantinlerde denetlenmeye başlanıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte her yıl tartışma konusu olan okul kantinlerine bu yıl sıkı denetimler getirildi. Niğde dahil 81 ilin tamamıma Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kantinde satılan gıdaların özenle denetlenmesi konusunda hakkında genelge gönderilirken denetim ekiplerinin kurulması istendi.

Milli Eğitim, Sağlık ile Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarınca okul kantinlerinin etkin kontrolü için il ve ilçelerde denetim komisyonları ile ekiplerinin kurulması kararlaştırıldı. Yeni eğitim öğretim yılının başladığı 18 Eylül'den itibaren okul kantinlerinde sağlığa uygun gıda satışı yapılıp yapılmadığının daha etkin kontrolü için Milli Eğitim, Sağlık ile Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarınca illerde denetim komisyonları, ilçelerde ise denetim ekiplerinin kurulmasına karar verildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 81 il milli eğitim müdürlüklerine "Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi" konulu genelge gönderdi.
CİPS, KOLA, ÇİKOLATA, ŞEKER SATIŞI YASAK
Geçen yıl çıkarılan genelgeye göre, kantinlerde kızartma, cips, çikolata, gofret, şeker, kek ve tatlandırıcılı içecek gibi ürünler satılamayacak. İçme suyu, ayran, pastörize süt dışında kalanlar, satışı uygun olmayan içecekler olarak sıralandı. Meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler, içme suyu, süt (pastörize), taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, yoğurt, ayran, pastörize peynir, günlük haşlanmış yumurta ve çeşnili ekmekler kantinlerde satışı uygun gıdalar olarak belirlendi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)