Torundan Etkilendi, Okuma Yazma Öğreniyor

Niğde’de okul çağındayken imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen 67 yaşındaki Hatice Dilci, torununun ders çalışmasından etkilenince okuma-yazma kursuna yazıldı.

EĞİTİM 25.11.2017, 16:17 25.11.2017, 16:18
Torundan Etkilendi, Okuma Yazma Öğreniyor

Niğde’de okul çağındayken imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen 67 yaşındaki Hatice Dilci, torununun ders çalışmasından etkilenince okuma-yazma kursuna yazıldı.

Niğde’de Selçuk Mahallesinde ikamet eden 67 yaşındaki Hatice Dilci, torununun ders çalışmasından etkilenerek Niğde Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu okuma yazma kursa katılarak eksiğini gidermeye çalışıyor.

6 çocuk ve 13 torun sahibi olan 67 Yaşındaki Hatice Dilci, çocukluk ve gençlik yıllarında babasının işlerine yardımcı olması nedeniyle okula gidemediğini ifade ederek, "Bu yaşıma kadar hiç okula gidemedim. 13 yaşındaki torunum Şehnaz Dilci’nin evde ders çalışırken bende ondan etkilendim ve okuma-yazma öğrenmeye karar verdim. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan okuma yazma kursuna katıldım. Şükür halime harfleri tanıdım, okuma-yazmayı öğreniyorum" dedi.

Yanında kimsenin olmadan seyahat edemediğini söyleyen Dilci, "Bir yerden bir yere gittiğinde arabaları bilip gezebilmek çok zor. Her yerde okuma-yazma bilmemenin zorluğunu yaşıyordum. Artık torunumun da desteği ve Halk Eğitim Merkezindeki hocalarımızın destekleriyle okuma yazma öğreniyorum. Torunum evde okuma yazmamda bana yardımcı oluyor, okumak çok güzel" diye konuştu.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altınok, "Kursa gelen bayanların gayretlerini takdirle karşılıyorum, öğrenmek için büyük çaba sarf ediyorlar, tüm işlerini bırakıp okuma-yazma öğrenmek için buraya geliyorlar. Hatice teyzem yaşına rağmen mümkün olduğunca kursa gelmeye çalışıyor. Peygamber Efendimizin, 'bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' sözü aslında bu işi çok güzel açıklıyor. Bizler öğretmeniz, işimiz bu, insanlara yeni şeyler öğretmekten zevk alıyoruz. Hatice teyzeyi görünce azmine çok şaşırdım. Ben bir iki gün gelir sonra devam etmez diyordum ama devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)