Yaşar, Öğrencilerle Kariyer Günlerinde Buluştu

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar Kemal Aydoğan Ortaokulu Öğrencileri ile Kariyer Günü Etkinliğinde Bir Araya Geldi.

EĞİTİM 10.04.2018, 11:15 10.04.2018, 11:15
Yaşar, Öğrencilerle Kariyer Günlerinde Buluştu

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar Kemal Aydoğan Ortaokulu Öğrencileri ile Kariyer Günü Etkinliğinde Bir Araya Geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar Kemal Aydoğan Ortaokulu tarafından düzenlenen kariyer günü etkinliğinin konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Yaşar, öğrencilerin sorularına da tek tek cevap verdi.

İl genelinde eğitim gören öğrencilerle her fırsatta bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, son olarak Kemal Aydoğan Ortaokulu tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” programında öğrencilerle buluştu.

Yaşar, öğrencilere kariyer planlamalarını en iyi şekilde yapmaları tavsiyelerde bulundu. Yaşar ilk olarak hayat tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilere kendi hayatından kesitler anlatarak öğüt veren Yaşar, “Akademik başarı mutlak olarak gerekli fakat bir insan kendini sosyal olarak geliştirmemişse, akademik başarının da hiçbir manası yoktur. Şu anda sizlerin hayalleri, idealleri var, olması da lazım, büyük hedefler koymak lazım ama bu hedeflere koşarken, insani değerleri hiçbir zaman unutmamamız lazım. Akademik olarak hepimizin kendine göre bir kapasitesi var. Kimi matematikte iyidir, kimi fizikte iyidir, kimisi ise İngilizce de iyidir. Ama onun ötesinde iyi insan olmak hepimizin asli vazifesidir. Olmazsa olmazımızdır. Akademik çalışmaların yanında eğer iyi birey olursak, önümüz her zaman açıktır. Allah’ın izniyle ummadığınız yerden ummadık kapılar açılacaktır. Sizler yarın ebeveyn olarak en önemli sizden sonraki nesli işleyeceksiniz, hepiniz birer eğitmensiniz. En baştaki eğitmen anne babadır. Hayatta işlemesi en zor olan şey ve bunları işleyip o noktaya getire bilmek birey olarak bizim elimizde. Bunun için çok çalışmamız ve çok okumamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar´a Okul Müdürü Mehmet Alkan tarafından günün hatırası olarak hediye takdim edilmesinin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)