Yeşil, 'Kırtasiye Ürünlerini Kırtasiyeden Alın

Yaklaşan yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle velilerin kırtasiye alışverişlerini kırtasiyeci esnaftan yapmalarının önemini vurgulayan Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, 'Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına az bir zaman kaldı. Veliler ise kırtasiye ve okul alışverişlerine başladı.

EĞİTİM 29.08.2018, 16:24 29.08.2018, 17:31
Yeşil,  'Kırtasiye Ürünlerini Kırtasiyeden Alın

Yaklaşan yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle velilerin kırtasiye alışverişlerini kırtasiyeci esnaftan yapmalarının önemini vurgulayan Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, 'Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına az bir zaman kaldı. Veliler ise kırtasiye ve okul alışverişlerine başladı. Bu alışverişler kırtasiyeci esnafından yapılmalı. Çünkü öğrencilerimizin okulda tüm gün temas halinde bulunduğu ve kullandığı defter, kalem, silgi, çanta vb. ürünlerin sağlıklı ve kaliteli olması gerekiyor. Merdiven altı kalitesiz ve çok ucuz ürünler çocuklarımızın sağlığını tehlikeye sokar. Tanıdığınız esnafın sattığı ürünler denetim ve kontrolü yapılmış güvenli ürünlerdir' dedi.

Okul alışverişlerinde kalitesiz ve sağlıksız malzemelerin tercih edilmemesi gerektiğine dikkati çeken NESOB Başkanı Yeşil, '2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başlamasına az zaman kala anne babalar okul alışverişlerine başladı. Çocuklarımızın okulda kullanacağı kitap, kalem, defter, silgi, çanta, boya vb. ürünler en çok kullanılan ve çocuklarımızın sürekli temas ettiği ürünler. Dolayısıyla bunların cilde ve sağlığa zarar vermemesi gerekiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 buçuk milyon ürünü denetledi. Bu ürünlerin yüzde 99'u güvenilir yüzde 1'lik kısmı ise sağlığa zararlı ürünler. 2011'de yüzde 54'ü güvenilirken sektörün gelişimi ile yüzde 99'a çıktı. Bu nedenle okul malzemeleri mutlaka kırtasiyeci esnafından alınmalı. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlar eğitim alırken sağlıklarından olmamalı' diye söyledi.

Okulların başlamasına az zaman kala birçok AVM'de ve zincir marketlerde ucuz kırtasiye ürünlerinin satışa sunulduğunu  hatırlatan Yeşil, 'Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden ve denetimlerde sağlıksız çıkan kalitesiz ürünlerden kesinlikle alınmamalı. Bugün bir çocuk için okul alışverişi 250 - 500 TL arasında bir harcamaya tekabül ediyor. Vatandaşlarımız daha uygun olsun diye esnaftan değil de uzak doğudan ithal edilen ve merdiven altı ürünlerden tercih etmemeli. Markası ve nerede üretildiği belli olmayan, CE ve TSE damgası olmayan birçok ürün maalesef okulların açılmasına az zaman kala piyasada daha çok görülüyor.  Aynı zamanda kırtasiye sektörümüzün gelişmesi için de bu önemli. Çocuklarımızın sağlığını korumak adına, okul alışverişlerinde esnaf en doğru tercih olacaktır' şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)