Yeşil, Staj Süresi SGK Kapsamında Sayılmalı

Gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesinin ekonomiye yatırım olduğunu vurgulayan Niğde Esnaf ve sanatkârlar Odası başkanı Alim Yeşil; “Ülkemizde Genç işsizliğin azalması, sektörlerde ara eleman ihtiyacının giderilmesi için mesleki eğitim kaçınılmaz bir yol Olduğunun altını Çizerken ‘Gençleri mesleki eğitime yönlendirmekle beraber, mesleki teknik liselerdeki staj sürelerinin SSK kapsamında emekliliğe sayılması için adım atılmalı” dedi.

EĞİTİM 25.02.2020, 17:36 26.02.2020, 09:27
Yeşil, Staj Süresi SGK Kapsamında Sayılmalı

Gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesinin ekonomiye yatırım olduğunu vurgulayan Niğde Esnaf ve sanatkârlar Odası başkanı Alim Yeşil; “Ülkemizde Genç işsizliğin azalması, sektörlerde ara eleman ihtiyacının giderilmesi için mesleki eğitim kaçınılmaz bir yol Olduğunun altını Çizerken ‘Gençleri mesleki eğitime yönlendirmekle beraber, mesleki teknik liselerdeki staj sürelerinin SSK kapsamında emekliliğe sayılması için adım atılmalı” dedi.

“GENÇLERİN MESLEKİ EĞİTİM ALMASI EKONOMİYE YATIRIM YAPMAKTIR”

Her ilde bir meslek lisesi olmasının gençler ve ekonomimiz için ne kadar önemli olduğunu belirten Niğde esnaf ve sanatkârlar Odası başkanı Alim Yeşil “Gençlerin hem kendileri için hem de sektörlerin en çok ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacının karşılanması için kilit nokta meslek liselerinde aldığı eğitimdir. Gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi ekonomimize yapılan bir yatırım olmakla beraber istihdamı artırırken genç işsizliğin de azalmasını sağlayacaktır. Fakat öncelikle bu liselere yönelimin artırılması ve gençlerimizin ve ailelerinin meslek liselerini tercih etmeleri noktasında ciddi adımların atılması gerekiyor” diye konuştu,

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)