Hastanede Otel Konforunda Doğum Lohusa Odası Kuruldu

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğine Travay ve Doğum Lohusa (TDL) odaları kuruldu.

SAĞLIK 16.01.2020, 14:28 17.01.2020, 12:04
Hastanede Otel Konforunda Doğum  Lohusa Odası Kuruldu

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğine Travay ve Doğum Lohusa (TDL) odaları kuruldu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğine Travay ve Doğum Lohusa  odasının yanına 2 kişilik daha doğum masası kurularak hizmet vermeye başlandı.

Travay ve Doğum Lohusa  (TDL) odalarının aktif olarak çalışmaya başlamasıyla doğumhane biriminde 1 Doçent, 2 Dr. Öğr. Üyesi, 4 Uzman doktor, 13 ebe ve 8 yardımcı personel ile hizmet vermeye devam ediyor.

Yapılan odalar ile ilgili bilgi veren Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın, ‘‘Travay Doğum Lohusa adı verilen odaların özelliği hasta konforu ve mahremiyetini gözetecek şekilde gebenin hem doğum süreci, doğum anı ve doğum sonrası dönemi tek kişilik bu odalarda gerçekleştirmesidir. Bu odalarda anne adaylarının ev konforunda rahat bir şekilde güvenli doğum yapmasını sağlayarak anne ile bebeğin ilk temasının yanı sıra annenin doğum sürecinde ve sonrasında aile yakınlarından bir kişinin de anne adayının yanında kalması sağlanacaktır. Doğum sonrasında annenin bebeğini emzirmesinden bakımını yapmasına kadar ki sürede aynı odada kalması sağlayacaktır. Odamızdaki hasta yatağı doğum esnasında doğum masasına dönüştürülüyor ve anne adayının başka bir müdahale odasına geçmesine gerek duymamaktadır.’’ dedi.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)