Hastanede Yatak Kapasitesi 1000’e Çıkartılıyor

Niğde 1000 yataklı bir şehir hastanesine kavuşuyor.

SAĞLIK 04.12.2017, 17:22 04.12.2017, 17:25
Hastanede Yatak Kapasitesi 1000’e Çıkartılıyor

Niğde Ak Parti Milletvekili Erdoğan Özegen, mevcut Niğde Ömer Halisdemir Hastanesinin yanına yapılacak olan 400 artı 35 ünitlik yeni hastaneyle birlikte 1000 yataklı bir şehir hastanesi olacağını ifade etti.

Niğde Ak Parti Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde’ye yapılan sağlık yatırımlarını değerlendirerek Hastane yakınında bulunan Orman ve Su Bakanlığına ait olan arsanın sağlık hizmetlerinde kullanılması için Sağlık Bakanlığına tahsis işleminin gerçekleştirildiğini ve Niğde Şehit Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanemize ek olarak yapılacak olan 400 yataklı ve 35 Ünitelik yeni hastanenin en kısa zamanda yapımına başlanacağını belirtti.

Niğde’ye sağlık alanında büyük yatırımlar yapıldığını belirten Özegen; “ geçtiğimiz yıllarda söz verdiğimiz gibi Tıp Fakültesini ilimize kazandıracağımızı belirtmiştik ve kazandırdık. Şuanda öğrenci alımlarına başlandı ve bu yıl 60 öğrencimiz eğitim alıyor. Bu hastanemizin bir buçuk katı 400 artı 35 ünitlik yani Niğde’deki sağlıktaki hastane yatak kapasitesini 1000 yatağa çıkartacak bir projeyi geçtiğimiz günlerde Sağlık bakanımızla bizzat takip ederek yüksek Planlama Kurulu kararını çıkarttım. Bu projemizi biraz geciktirdik. Bununda sebebi hemen hastanemizin yanında Orman ve Su işleri Bakanlığımıza ait olan arsayı İl Özel idaremizin arsasıyla trampa yoluyla yolu kararı alındı ve gerçekleştirildi. Meclisimizin bu il özel idaresi arsasının Orman Su İşleri verilmesi önümüzdeki meclis toplantısında geçecektir. Dolayısıyla hastanemizin alanını da genişletiyoruz. Helikopter pisti de dâhil olmak üzere bir çok imkanı da içerisinde barından bir proje olsun diye geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmede masa başında bir proje hazırlamak yerine mevcut hastanemizi de dikkate alarak yeni arsamıza yeni hastanemize uygun konseptte tamamlayalım diye sağlık bakanlığımızda ekipler gelip valilikte bir araya geleceğiz.  Yerinde mevcut yerleri görüp yatırım programında olan bir iş olması nedeniyle en kısa zamanda bu hastanenin biran önce hizmete geçmesi için çalışacağız. 1000 yataklı bir şehir hastanesine kavuşmuş olacağız. Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan ile Niğde Şehit Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanemize ek olarak yapılacak olan 400 yataklı ve 35 Ünitlik yeni hastanenin hızlandırılması için görüştük, en kısa zamanda yapımına başlanması talimatını veren Sayın Bakanımıza Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Niğde Ak Parti Milletvekili Erdoğan Özegen,   Niğde’deki futbol severlerin uzun zamandır beklentisi ve gündeminde olan Stat projemiz hakkında Kalkınma Bakanımızla ve Gençlik Spor Bakanımızla birebir görüştüm.  Bakanlarımızla birebir yaptığım görüşmelerde Niğde’nin hem bir gençlik spor il müdürlüğü, hem bir kapalı spor salonu hem de stat işini mutlaka 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmemiz gerektiği bilgilerimi kendileriyle paylaştım. Önümüzdeki yıl içerisinde inşallah kısa sürede Niğde’deki stadımızı yenileyeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)