Kızılay'ın Kan Bağış Aracı Niğde'de

Türk Kızılay’ı tarafından “Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaç” sloganıyla kan toplayan Kızılay Kan Bağış Tırı Niğde’ye gelerek kan bağışı yapmak isteyen gönüllüler ile bir araya geldi.

SAĞLIK 24.10.2017, 09:28 24.10.2017, 09:28
Kızılay'ın Kan Bağış Aracı Niğde'de

Türk Kızılay’ı tarafından “Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaç” sloganıyla kan toplayan Kızılay Kan Bağış Tırı Niğde’ye gelerek kan bağışı yapmak isteyen gönüllüler ile bir araya geldi.

Bu dönemde kan bağışı ihtiyacının hat safhada olduğunu halkımızın bu yüzden kan bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını söyleyen Kızılay sorumlu hekimi Dr. Özgür Yorgancı, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Periyotlar halinde Niğde’ye kan almaya geliyoruz. Niğde halkının kan bağışı konusunda hassasiyetini biliyoruz. Bağışlardan gayet memnunuz. Günlük 100 ünite kan bağışı kabul ediyoruz. Niğde halkı gayet ilgi alaka gösteriyor, kan bağışı konusunda.  Bu ay sonuna kadar Niğde’de kan bağışı kabul edeceğiz. Niğde halkının kan bağışı konusunda biraz daha öz verili davranması daha iyi olur” dedi.

Dr Özgür Yorgancı  “Vatandaşlarımız Kızılay’a karşı çok duyarlılar.  Niğde   bölgesinde kan bağışı oranları genel olarak iyi derecede. Vatandaşlarımız kan bağışında duyarlı oldukça bu sorunu da aşmış olacağız. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır” dedi.

Kan bağışçısı sayısının arttırılması gerektiğinin altını çizen Türk Kızılay’ı Niğde Şubesi Başkanı Bekir Mumcu şunları kaydetti:  " Kan bağışını arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çabalarımıza karşın halkımızdan da beklentimiz; kendilerinin de bir gün hasta olabileceklerini düşünerek, kendilerinin ve ailelerinin de bir gün kana ihtiyaçlarının olabileceğini düşünerek, sağlıklı oldukları dönemde kan bağışında bulunmaları ki kendilerinin de kana ihtiyaç duyma durumu olmasın. Tek amacımız bu. Bir amacımız daha var. Kan anonslarının duyulmaması için, depolarımızın sürekli dolu halde kalması için elimizden geleni yapacağız. Türkiye'nin genel ortalamasında 2 milyon 300 bin kişinin kan bağışı yapılmış insana ihtiyacı var.  Sürekli bağışçıya, daha doğrusu alınmış kana ihtiyacı var. Bunun bir miktarını yani bir milyon 9 bin ünitesini sağlayabiliyoruz. Bu açığın giderek, artarak tamamlanacağını umut ediyoruz. Halkımızdan da bu açığı kapatmaları için bir an önce duyarlı davranmalarını temenni ediyoruz” dedi.

Mumcu; “Vatandaşlarımızın kan bağışı konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Bir ünite kan bağışı üç kişinin hayatını kurtarıyor. Bir gün hepimizin bu kana ihtiyacı olabileceğini lütfen herkes düşünsün. Hedeflediğimizin üzerinde kan topladık. Erdek halkına ve tüm kan veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)