Kurallara Uymayanlara Ceza Yağacak

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kentte koronavirüs kurallarına uymayanlara ceza kesmekten çekinmeyeceklerini ve ceza yazmanın bu işin ciddiyeti göstermek için başvurulan bir yol olduğunu söyledi.

SAĞLIK 23.09.2020, 15:36 23.09.2020, 15:37
Kurallara Uymayanlara Ceza Yağacak


Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kentte koronavirüs kurallarına uymayanlara ceza kesmekten çekinmeyeceklerini ve ceza yazmanın bu işin ciddiyeti göstermek için başvurulan bir yol olduğunu söyledi.

Her hafta kentin farklı noktalarında denetime çıkan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, bu hafta da Yukarı kayabaşı Mahallesi Süleyman Fethi Caddesi üzerinde denetimleri gerçekleştirdi.

Denetime Niğde Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Alim Yeşil katıldı. Cadde üzerindeki dükkanlarda denetimlerde bulunan vali Yılmaz Şimşek esnaflara Koronavirüsten Korunmak için 14 kuralı anlatan broşürleri dağıttı.

Denetim ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, denetimlerin her hafta yapıldığını ve ara vermeden devam edeceğini belirtti.

Vali Şimşek açıklamasının devamında şunları söyledi; “Denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Her hafta büyük bir denetim gerçekleştiriyoruz. Ancak bununla birlikte ekiplerimiz her gün denetimlerini yapıyorlar. Kurallara uymayanlara cezalar uyguluyoruz.  Bu virüsün bildiğimiz gibi aşısı henüz bulunmadı. Bu virüsten korunmanın en önemli yolu da bu virüse yakalanmamak. Yakalanmamak içinde kurallara uymamız gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak gerekiyor. Buna uyduğumuz takdirde de inşallah en kısa sürede bu virüsle baş edebileceğiz. Vatandaşlarımıza maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatmak istiyorum” dedi.

Karantina Kurallarına Uymayanlar Yurtlara Alınıyor

 Karantina kurallarına uymayan vatandaşların KYK Yurtlarına alındıklarını söyleyen Şimşek, “ Şuana kadar 5 vatandaşımızı karantina kurallarına uymadıkları için yurtlara almış durumdayız. Bundan sonrada bu tür yaptırımlar gelecek.  Maske ve diğer kurallara uymayan işletmelere ve vatandaşlarımıza da ceza yazmaktan çekinmeyeceğiz.  Bizim amacımız ceza yazmak değil  sadece bu konunun önemini ciddiyetini  vatandaşlarımıza anlatmak. Ceza yazmak bu işin ciddiyetini göstermek için başvurduğumuz bir yol.” diye konuştu.

Bir açıklamada Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptı.

Başkan Özdemir, yaptığı açıklarda şunları söyledi; “ Bugün yine sayın valimizin önderliğinde maska, mesafe ve hijyen kurallarının denetimine çıktık. Aynı zamanda da vatandaşlarımıza 14 kuralı hatırlatıyoruz. Gerçekten kurallar uymak çok önemli. Çünkü bu virüs aşı çıkana kadar ne sağlıkçılarımız bu virüsü yok edebilir nede kolluk kuvvetlerimiz yok edebilir. Bu virüsü kurallara uyarak bizler yok edebiliriz. Bu yüzden el ele verip bu virüsle başa çıkabileceğimizi biliyoruz” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)