Çocuklarıyla Yasanın Çıkmasını Bekliyorlar

Niğde’de küçük yaşta evlendikleri için eşleri, cezaevine gönderilen anne ve çocukları, CMK'da değişiklik içeren kanun tasarısı görüşmelerinde "cinsel istismar" suçuyla ilgili verilen önerge ile umutlandı.

GÜNDEM 19.11.2016, 17:01 19.11.2016, 17:07
Çocuklarıyla Yasanın Çıkmasını Bekliyorlar
Niğde’de küçük yaşta evlendikleri için eşleri, cezaevine gönderilen anne ve çocukları, CMK'da değişiklik içeren kanun tasarısı görüşmelerinde "cinsel istismar" suçuyla ilgili verilen önerge ile umutlandı. 
AK Parti’nin, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri henüz tamamlanmayan, CMK’da değişiklik içeren kanun tasarının görüşmelerinde, “cinsel istismar” suçuyla ilgili verdiği önergenin kabul edilmesi tartışmalara neden olurken Küçük yaşta evlenip, mutlu bir evliliği ve çocukları olan ama eşleri cinsel istismar suçundan hapiste olan aileler önergenin biran evvel mecliste kabul edilip yasalaşmasını istiyorlar.
Niğde merkeze bağlı Dündarlı kasabasında 15 yaşında evlenen ve küçük yaşta evlilik yaptığı gerekçesiyle eşinin 2 yıldır cezaevinde yattığını belirten Dilek Ağırlı; ‘ eşim küçük yaşta benimle evlendiği gerekçesiyle cezaevinde. Biz şuan 9 yıl oldu evleneli ama eşimle evliliğimizin 7.yılında cezaevine girdi. Benim 2 çocuğum var. Devlet eşimle beraber beni de cezalandırdı. Adalet bakanımızın TBMM verdiği önergenin biran önce onaylanıp yasalaşmasını ve eşimin cezaevinden çıkmasını istiyorum.  Biz kimseden maddi ve manevi hiçbir şey istemiyorum sadece eşimin cezaevinden çıkarak başımızda olmasını istiyorum. Bu mecliste verilen önergeye karşı çıkanlara sesleniyorum benim eşin tecavüzden değil severek evlendiğimizden ve benim yaşımın küçük olmasından dolayı cezaevinde yatıyor’ dedi.
Çocuklarıyla perişan olduğunu söyleyen Ağırlı; ‘ şuanda 2 çocuğum var biri ilkokul 1’e diğeri de 2. Sınıfa gidiyor. Çocuklarım her okula giderken gözleri devamlı babalarını arıyor. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Adalet Bakanımızdan ve muhalefet partisi başkanlarından bu yasaya destek vermelerini ve çocuklarımızın babalarına kavuşturmalarını istiyoruz’ diye konuştu.
Niğde Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy’de yaşayan Nazlı Sağlam; ‘ ben 14 yaşında evlendim ve bu evlilikten 2 tane çocuğum var. 3 yıllık nikahım var. Evliliğimin 5. Yılında eşim cezaevine girdi. Ben ve çocuklarım mağdur durumdayız. Kendim psikolojik rahatsızlandım ve bundan dolayı çocuklarımla fazla ilgilenemiyorum. Çocuklarımdan bir okula gidiyor. Eşimi ziyarete gidip köye döndüğümüzde Anne yine sen mi geldin babam neden gelmiyor, ben babamı bekliyordum diyor. Çocuğumun öğretmeni oğlumun psikolojik tedavi görmesini söyledi. Oğlumu babasını ziyarete götürdüğümde babasını camın arkasında gördüğünde üzülüyor ve hırçınlaşıyor. Ben devlet büyüklerimizden biran önce bu önergeyi meclis geçirip yasalaştırıp eşlerimize kavuşmayı istiyoruz’ dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)