Engelli Vatandaşın Askerlik Hasreti Sona Erdi

Altunhisar İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleştirilen temsili askerlik uygulamasına katılan ilçeye bağlı Akçaören köyünden engelli 1 vatandaş, askeri üniforma giyerek, bir günlüğüne asker oldu.

GÜNDEM 26.08.2017, 16:18 26.08.2017, 16:21
Engelli Vatandaşın Askerlik Hasreti Sona Erdi

Altunhisar İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleştirilen temsili askerlik uygulamasına katılan ilçeye bağlı Akçaören köyünden engelli 1 vatandaş, askeri  üniforma giyerek, bir günlüğüne asker oldu.

Engelli Mustafa Akdemir Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Türk bayrağı ve üzerindeki silahlara ellerini basarak yemin etti. Bir günlüğüne temsili askerlik yapan genç ve ailesi duygusal anlar yaşadı.

İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Şahin, yaptığı konuşmada, " Askerlik Türk milletinin özünde ve ruhundadır. Kalpleri askerlik aşkıyla çarpan fakat sağlık durumu nedeniyle bu arzusunu gerçekleştiremeyen, kısa sürede olsa askerlik coşkusunu yaşamak üzere aramıza katılan Mustafa Akdemir evladımızın Atatürk ilkelerine, Yüce Türk milletine ve Cumhuriyetine bağlılık andını tazelediği bugün kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Bir günlüğüne temsili olarak askerlik yapan Piyade Er Mustafa Akdemir ise, "Ben bu kutsal ocağa gelip vatan borcumu ödemek için çok istekli ve hazırdım. Ancak engelim nedeniyle askerlik hizmetlerine çağrılamadım. Kışlalara hep uzaktan gülümseyerek baktım. Ancak siz değerli büyüklerim benim içimde bir yumruk gibi sıkışmış ve kalmış olan bu sessiz çığlığımı duyarak asker olmaya çağırdınız. Ben de hiçbir değer ile değişilmeyecek olan bu üniformaları giydim ve askerliğin temel olan eğitimini icra ettim ve nöbet tuttum çok mutluyum" diye konuştu.

 Törene katılan Altunhisar Kaymakam Vekili Nurbaki Yalçın da Mustafa'yı tebrik etti. Mustafa ile bir süre sohbet etti.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)