Makam Koltuğu Yerine Plastik Sandalyede Oturuyor

Makam koltuğu kırılan Niğde merkeze bağlı Dündarlı Belediye Başkanı Hüseyin Çıkan belediyenin borcundan dolayı koltuk almayıp çareyi plastik sandalyede buldu.

GÜNDEM 23.11.2016, 16:32 23.11.2016, 16:44
Makam Koltuğu Yerine Plastik Sandalyede Oturuyor

Makam koltuğu kırılan Niğde merkeze bağlı Dündarlı Belediye Başkanı Hüseyin Çıkan belediyenin borcundan dolayı koltuk almayıp çareyi plastik sandalyede buldu.
Niğde merkeze bağlı Dündarlı kasabası Belediye Başkanı Hüseyin Çıkan, kırılan makam koltuğu yerine yenisini almak istediğini, belediyenin borçları nedeniyle makam koltuğu almayıp çareyi plastik sandalyede bulduğunu ifade etti.
Dündarlı Belediye Başkanı Hüseyin Çıkan; “ geçtiğimiz günlerde makam koltuğum kırıldı. Yenisini almak istedim ama fiyatının Bin TL olduğunu öğrenince koltuk almaktan vazgeçtim. Belediyemizin önceki dönemlerden yaklaşık 4 milyon TL borcundan dolayı koltuk almaktan vazgeçtim. Koltuğa verilecek Bin TL yerine bir vatandaşımızın ihtiyacını veya belediyemizin bir giderini karşılamayı uygun bulduğumdan dolayı koltuktan vazgeçtim. Ben koltuk meraklısı bir belediye başkanı değilim ve her zaman halkımın ve vatandaşlarımın yanındayım” dedi.
BELEDİYENİN BORCUNDAN DOLAYI KOLTUKTAN VAZGEÇTİ PLASTİK SANDELYEDE OTURUYOR
Niğde merkeze bağlı en eski belediyelerden biri olmasına rağmen alt yapısı olmayan bir belediyeydi. Biz başkan olduğumuzdan bu yana belediyemizin kanalizasyon sorunun çözdük. Ayrıca önceki dönemlerden kalma 4 milyon borcumuzdan 1 milyonunu ödedik. Geçtiğimiz gün makam koltuğum kırıldı ve koltuğun fiyatını sorduğumda Bin TL olduğunu öğrendim ve belediyemizin borcundan dolayı koltuk almaktan vazgeçtim ve plastik sandalyede oturmaya karar verdim. Zaten belediyeye sık uğrayan bir başkan değilim devamlı halkımın ve vatandaşlarımın yanındayım” diye konuştu.
KÖYDE İMAM İZİNLİ OLDUĞUNDA ONUN YERİNE İMAMLIKTA YAPIYOR
Başkan Çıkan; “ beldemizde öncelerde siyasi kamplaşma ve husumetler yapılıyordu. Biz bu siyasi kamplaşmayı ve husumetleri yok ettik. Vatandaşımızın cenazesinde, düğününde ve halkımızın devamlı hizmetindeyim. Camilerimizde imamlarımız izinli olduklarında izinli olan imamımızın yerine geçip camide imamlık yapıyorum. Halkımıza ve vatandaşlarımıza hizmet etmek için elimden ne gelirse yapmaya çalışıyorum” ifadesini kullandı.
KÖYDEN ŞEHRE GÖÇ ARTTI
Çıkan; “ 2014 yılında belediye başkanı seçildiğimde beldemizin nüfusu 3 bin 500 iken şimdiler ise belediyemizin nüfusu 2 bin 800’e kadar düştü. Köyden şehre göçün sebepleri ise kasabamızda yetiştirilen tarım ürünlerinin para etmemesi nedeniyle göçler arttı. Köyden şehre göç olması ve belediyemizin nüfusunun düşmesinden dolayı belediyemizin gelirleri de düştü. Bunca sıkıntılara rağmen belediyemize elimizden geldiği kadar en iyi hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Belediyemizde bunca sıkıntı var iken koltuk alacak durumuz yok. Bende koltuk meraklısı değilim. Vatandaşıma hizmeti plastik sandalyede de vermeye devam ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
HÜSEYİN ÇIKAN 7 yıl önce
bu jesti̇ni̇zden dolayi bütün çalişanlariniza teşekkür ederi̇m..