“Mutlu Yarınlar” Adlı Proje Tamamlandı

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada yükümlüler ile dezavantajlı gruplara yönelik “Mutlu Yarınlar” isimli Sosyal Destek Programı kapsamında SODES projesinin tamamlandığı bildirildi.

GÜNDEM 21.09.2016, 16:37 11.05.2017, 18:12
“Mutlu Yarınlar” Adlı Proje Tamamlandı
Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada yükümlüler ile dezavantajlı gruplara yönelik “Mutlu Yarınlar” isimli Sosyal Destek Programı kapsamında SODES projesinin tamamlandığı bildirildi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü  tarafından yapılan açıklamada, “Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yükümlüler (şüpheli, sanık, hükümlü, Suça sürüklenen çocuklar) ile dezavantajlı gruplara yönelik “Mutlu Yarınlar” isimli Sosyal Destek Programı kapsamında SODES projesi 17/09/2015 tarihinde Niğde Valiliği ile imzalanan sözleşme ile uygulanmaya başlanmış belirlenen hedefler doğrultusunda planlanan faaliyetler bir yıllık süreçte gerçekleştirilerek proje tamamlanmıştır. Gerçekleştirilen “Mutlu Yarınlar” projesi ile denetimli serbestlik sistemi içerisinde denetim ve gözetimi yapılanlar ve suçtan zarar görenler ile risk altındaki dezavantajlı kişilerin, ülke ekonomisine ve topluma sosyal yararı olan, üretken, girişimci birer birey olarak toplumun huzur ve mutluluğuna katkıda bulunmalarını sağlamak ve insanlar arasındaki onurlu yerlerini almaları hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında; denetimli serbestlik yükümlülüklerine yönelik müdürlüğümüz konferans salonunda konularında uzman kişiler tarafından Aile içi şiddetle mücadele, Aile içi iletişimi güçlendirme, Madde bağımlılığıyla mücadele, Kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme ve Birlikte yaşamayı güçlendirme konulu konferanslar gerçekleştirilmiş, bu konferanslara yaklaşık 200 yükümlü katılmıştır. Ayrıca bu konulara ilişkin afiş ve broşürler hazırlanarak dağıtılarak geniş bir kitleye ulaşılmıştır” denildi.

Yapılan açıklamada, Kültür, spor ve sanat eğitimleri kapsamında; müdürlüğümüz bünyesinde atölyeler oluşturularak bağlama, satranç, ebru kursları, mesleki eğitim kapsamında bilgisayar işletmenliği eğitimleri verilerek yükümlülerin ve dezavantajlı kişilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunulması hedeflenmiştir. Bu kurslardan, yaklaşık 50 kişi katılmış ve eğitimin sonunda başarılı olanlara sertifikaları teslim edilmiştir. Dezavantajlı gruplara yönelik olarak belirlenen yaklaşık 40 çocuk 2016 Mart ayında Mevlana Konya kültür gezisi adı altında rehber eşliğinde Konya ilinde bulunan Mevlana Müzesi, Alaaddin Camisi ve Tepesi ile Konya Bilim Merkezi gezilmiş ve bu yerlerle ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Dezavantajlı gruplara yönelik olarak Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kurumlarda kalan çocuklardan belirlenen yaklaşık 32 çocuk 2016 Mayıs ayında Kapadokya Nevşehir kültür gezisi adı altında rehber eşliğinde Nevşehir, Ürgüp, Göreme ve Avanos ta bulunan ören yerleri gezilmiş ve gezilen yerlerle ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde, denetimli serbestlik yükümlülüklerinden belirlenen 29 kişi sinema gösterimine, 31 kişi müze gezisine katılmıştır. 09/09/2016 tarihinde ebru kursunu tamamlayan kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmalar müdürlük binasında sergilenmeye başlanmıştır. Ebru sergisinin ilk gününde Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından sergi gezilmiş, sergi ziyaretçiler tarafından olumlu eleştiriler almıştır. Yapılan Ebru Sergi faaliyeti ile proje faaliyetleri tamamlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur” dendi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)