Yılda 30 Bin Ödünç Kitap Veriliyor

Bağcı, Niğde’de yılda 30 binin üzerinde ödünç kitap verdiklerini belirterek, kütüphanenin yıllık 100 bin okuyucu kitlesine sahip olduğunu söyledi.

GÜNDEM 19.10.2016, 08:32 07.11.2018, 17:25
Yılda 30 Bin Ödünç Kitap Veriliyor
Bağcı, Niğde’de yılda 30 binin üzerinde ödünç kitap verdiklerini belirterek, kütüphanenin yıllık 100 bin okuyucu kitlesine sahip olduğunu söyledi.
Niğde Sungurbey İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı, Niğde’de yılda 30 binin üzerinde ödünç kitap verdiklerini belirterek, kütüphanenin yıllık 100 bin okuyucu kitlesine sahip olduğunu söyledi.
Niğde İl Halk Kütüphanesinin 91 yıldır hizmet veren bir kurum olduğuna dikkat çeken Bağcı: “Kütüphanemizde 45 bin civarında kitap koleksiyonumuz mevcut. Bu yıllık 4–5 Bin bazı durumlarda 8 bine kadar çıkmakta. Yeni koleksiyon kitap girişi yapılmakta. Yeni kitaplar kayıt yapıldıktan sonra okuyucunun hizmetine sunuluyor. Kütüphanemizden yararlanmak için bir nüfus cüzdanı ile gelip üye olup 15 gün süreyle ödünç kitap alıp yararlanma imkânına sahip. Kütüphanemizde bir okuyucu salonu, bir sessiz çalışma salonu, çocuk salonu ve birde internet salonumuz var. Bunun yanı sıra okuyucuların yoğun olması nedeniyle ilave olarak fuaye salonumuzu okuyucu hizmetine açarak akşam 8’e 9’a kadar çalışmalarına imkan sağlıyoruz.  Kütüphanemiz yıllık bazında 30 binin üzerinde ödünç kitap veriyor ve yıllık 100 bin okuyucu kitlesine sahip. En büyük sıkıntımız kütüphanecilik hizmetine müstakil bir kütüphaneye sahip olamamak. Çok büyük görünmesine rağmen yeni gelen yayınları okuyucu hizmetine sunmakta zorluk yaşıyoruz. Bu süreçten sonra ayıklama yapıp eski yayınlar çekiliyor ve yeni yayınlar koyuluyor. Kütüphanemize yoğunluk olarak KPSS, Üniversite sınavlarına hazırlanan, yetişkin kişiler talep ediyor. Kütüphanemizin kullanımı çok iyi. Genel olarak kıyaslandığında 130 bin nüfuslu ilde 100 bin okuyucu kitlesine ulaşmak çok iyi” dedi.
İnternetin kütüphaneye ilgiyi azaldığı yorumlarının yapılmasının göreceli bir durum olduğunu ifade eden Bağcı: “İnternet çıktığında kütüphaneye ilginin azaldığını söyleniyor ama bu sadece göreceli. Bir fiil içerisinde yaşadığımızda bunun böyle olmadığını internetteki bilgilerin kes yapıştır formatında hazırlanmış olduğunu görebiliriz. İnternetteki bilgilerin doğruluğu ne ölçüde denetleniyor hiç diyebiliriz. İnternette bilimsel akademik bilgiler dışındaki bilgilere güvenmek tartışmalıdır. Bu nedenle en ideali kütüphanede kaynağı belli olan kitaplardan faydalanmak gerekiyor. Bu sayede tüm halkımızı kütüphanemize davet ediyoruz, onların önerileri ile de daha etkin, daha hızlı halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek kütüphane hizmeti sunmak en büyük amacımızdır” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)