Yeterli Derece Su Tüketmeyenler Dikkat

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, yeterli derecede su tüketmeyen vatandaşların vücutlarında ne gibi belirtilere neden olduğu konusunda açıklamada bulundu.

SAĞLIK 17.02.2020, 17:37 17.02.2020, 17:38
Yeterli Derece Su Tüketmeyenler Dikkat

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, yeterli derecede su tüketmeyen vatandaşların vücutlarında ne gibi belirtilere neden olduğu konusunda açıklamada bulundu.

Yeterli derecede su tüketilmediği zaman vücutta belirtilere neden olan olaylar hakkında açıklamada bulunan Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, şu ifadelere yer verdi; ‘‘Su elbette sadece biz insanlar için değil, pek çok canlı türü için hayati düzeyde bir öneme sahip. Belki bu konuda tam anlamıyla bir bilince sahip değiliz; ancak çoğumuz günlük olarak tüketmek zorunda olduğumuz su miktarının epey gerisindeyiz. Yeterli düzeyde su tüketmemek kısa ya da uzun vadede vücudumuzda çeşitli problemlere neden olabiliyor. Bu nedenle vücudun su ihtiyacını kontrol etmek oldukça mühim bir konu. İşte düşük düzeyde su tükettiğimiz zaman ortaya çıkabilecek muhtemel belirtiler: Yorgunluk Hissi; Su bilindiği üzere vücudun en önemli direnç ve enerji kaynağı olarak kabul görür. Susuzluğa maruz kaldığında enzimatik aktiviteler yorgunluk ya da halsizliğe neden olur. Astım ve Alerjik Durumlar; Vücut dehidratasyonla karşılaştığında hava yollarını daraltmak zorunda kalır. Susuzluğunuzu henüz hissedemeden histamin salgı düzeyini artırmaya başlıyor. Yüksek Kan Basıncı; Vücut ideal olarak su ihtiyacını temin ettiğinde yüzde 90’lık bölümü suyla kaplı haldedir. Susuz dönemlerde kan kalınlaşmak durumunda kalır. Akış sırasında direnç, artar ve bu durum kan basıncının ne yazık ki artmasına alan yaratır.
Cilt Sorunları; Deri aracılığı ile toksinlerin atılması sekteye uğradığında cilt problemleri baş göstermeye başlar. Bu da dermatitten kırışıklıklara dek pek çok sorunun ortaya çıkması demek.’’ denildi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)