Esnaflar Destek Paketi İstiyor

NESOB Başkan Vekili ve Niğde Demirciler, Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Turgut Taygur yeni tip koranavirüs salgınından etkilenen esnaf ve sanatkarlar için destek paketi beklediklerini söyledi.

GÜNDEM 24.03.2020, 16:57 24.03.2020, 16:57
Esnaflar Destek Paketi İstiyor

NESOB Başkan Vekili ve Niğde Demirciler, Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Turgut Taygur yeni tip koranavirüs salgınından etkilenen esnaf ve sanatkarlar için destek paketi beklediklerini söyledi.

Devlet tarafından açıklanan tüm tedbir ve uygulamaları desteklediklerini belirten Niğde Demirciler ve Oto Sanatkarları Odası Başkanı Turgut Taygur, “Devletimiz tarafından açıklanan tüm tedbir ve uygulamaları destekliyoruz. Ancak bu süreçte esnaf ve sanatkarlarımızın ayakta kalabilmesi için özel destek paketine ihtiyaç duyuyoruz. Salgın nedeniyle işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımız kira, stopaj, elektrik, su, doğalgaz gibi genel giderlerini, sosyal güvenlik primlerini ve vergilerini ödeyemez duruma geldi. Hükümetimizden bu zorlu süreçte esnaf ve sanatkarlarımız adına özel ek esnaf paketi talep ediyoruz” dedi.

SİCİL AFFI GETİRİLMELİ

Bu zorlu süreçte esnaf ve sanatkarların krediye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Taygur, “Bankalar esnafın geçmişte yaşadığı ödeme sıkıntılarını bahane ederek esnaflarımızın krediye ulaşmasına engel oluyorlar. Acilen etkin bir sicil düzenlenmesi yapılarak esnaf ve sanatkarlarımızın bankaların bu keyfi tutumundan kurtarılması gerekmekte olup, bankaların inisiyatifine bırakılmadan sıfır faizli, bir yıl geri ödemesiz uzun vadeli kredi imkanı acilen sağlanmalıdır.

Ayrıca tüm esnaf ve sanatkarlar kollarının KOSGEB desteklerinden faydalanması için bir düzenleme yapılarak tüm sektörlerin KOSGEB desteklerine ulaşabilmesi gerekmektedir. Bu kredi düzenlemelerinin esnafımıza can suyu olacaktır. Bu sayede hem ekonomimiz canlanır hem de esnaf ve sanatkarlarımız rahat bir nefes alır” şeklinde konuştu.

Taygur açıklamasının sonunda, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümet yetkililerimize  ve tüm sağlık çalışanlarımıza göstermiş oldukları çabadan dolayı esnaf, sanatkarlarımız ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyor, alınacak tüm önlem ve tedbirlere sonuna kadar destek olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyorum.’’ dedi.     

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (2)
Erdal duyar 4 yıl önce
Yapılması gerekeni söylüyor olması gerekende bu normal zamanda krediyi ne yapalım çalışıp kazandırır Ama şu an bütün imkanlar kesik Turgut Taygur başkana teşekkür ediyorum.
Sedat Büyüksaraç 4 yıl önce
Iyi varsınız baskanim