74 VE 69 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORLAR

Çocukken Kız çocuğu okumaz denilerek okula gönderilmeyenler, Niğde Halk Eğitim müdürlüğü tarafından haftada 3 gün gittikleri okuma-yazma kurslarında okuma yazma öğreniyorlar.

EĞİTİM 25.04.2023, 20:44
74 VE 69 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORLAR

Çocukken Kız çocuğu okumaz denilerek okula gönderilmeyenler, Niğde Halk Eğitim müdürlüğü tarafından haftada 3 gün gittikleri okuma-yazma kurslarında okuma yazma öğreniyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" kapsamında Niğde merkezde ikamet eden 74 yaşındaki Hava Taşönü ve 69 yaşındaki Cevriye Öztürk okumanın yaşı yok diyerek Halk Eğitim müdürlüğü tarafından açılan Okuma yazma kursuna giderek okuma yazma öğreniyorlar.

Halk Eğitim Merkezi dersliklerinde verilen kursa devam eden 74 yaşındaki Hava Taşönü, kurs sayesinde yaşamında birçok kolaylık sağladığını söylerken bir diğer kursiyer 69 yaşındaki Cevriye Öztürk ise torunlarının yanına uçak ile gitmek üzere iken hava alanında yaşadığı bir sorun sonrası okuma yazma öğrenmeye başladığını söyledi.

 Hastaneye gittiğinde okuma yazması olmadığından zorluk çektiğini ve hırs yaparak okuma yazma öğrenmeye başladığını belirten 74 yaşındaki Hava Taşönü; “ yaşlılıktan dolayı rahatsızlanıyoruz ve mecburen hastaneye muayene olmaya gidiyoruz. Hastaneye gittiğimde doktorun muayene hanesinin yerini bulmak için oradaki sorumlulara sormak zorunda kalıyordum ve bundan dolayı da oradakilerine mahcup oluyordum. Kendimce hırs yapıp bende okuma yazma öğreneceğim, okuma yazmanın yaşı olmaz dedim ve halk eğitim müdürlüğüne gidip kursa yazıldı. Yaklaşık 2 haftadır kursa geliyorum ve biraz harfleri ne öğrendim. Şimdi artık azda olsa heceleyerek kısa yazıları okuyabiliyorum” dedi.

Öğrenmenin yaşının olmadığını belirten 74 yaşındaki Taşönü, artık hastaneye kimsenin yardımı olmadan ve kimseye doktorun yerini sormadan gitmenin sevinci ile haftada 3 gün okuma yazma kursuna geldiğini, içindeki okuma ve yazma özlemini uyandığını, kursu tamamlayıp sertifikasını almak için çok çalıştığını belirtti.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan torunlarını ziyaret etmek için kullandığı hava alanında yaşadığı bir sorun sonrası okuma yazma öğrenmeye başladığını belirten 69 yaşındaki Cevriye Öztürk; “ Manavgat’ta yaşayan torunlarımı her yıl ziyaret ederdim. Birgün yine torunlarımı ziyaret etmek için Manavgat’a gidecektim. Hava alanında yolu bulamadığımdan dolayı orada birine yolu sordum ve benim gözlerime bakarak şuradan demesi zoruma gitti. O gün orada karar verdim bende okuma yazma öğreneceğim diye. Torunlarımın yanından geldikten sonra Halk Eğitim müdürlüğüne gittim ve kursa yazıldım. Şuanda kurs iyi gidiyor bir şeyler öğrendim. Haftada üç gün Halk eğitim müdürlüğümüze geliyoruz ve okuma yazma öğreniyoruz. Kursu tamamladıktan sonra artık torunlarımın yanına istediğim yerden istediğim gibi kimseye yol veya yer sormadan gidip geleceğim” diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)