Özel Öğrencilerden Özel Tasarımlar

Zihinsel Engelli Öğrencilerin yaptıkları eserler göz kamaştırıyor

EĞİTİM 19.12.2017, 17:49 19.12.2017, 17:49
Özel Öğrencilerden Özel Tasarımlar

Zihinsel Engelli Öğrencilerin yaptıkları eserler göz kamaştırıyor

Niğde Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören engelli öğrencilerin mobilya İç mekân atölyesinde ve el sanatları atölyesinde yaptıkları eserler göz kamaştırıyor. Niğde Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrenciler hem meslek öğrendikleri gibi hem de engellere meydan okuyorlar.

Niğde Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yıldırım; “ Uygulama merkezinde eğitim gören öğrencilerin genellikle orta ve ağır zihinsel engelli öğrencilerin olduğunu ayrıca otizmli öğrencilere de eğitim verdiklerini, öğrencilerin ürettiği mobilya ve iç mekân tasarımı vb. ürünlerin satışı yapılarak elde edilen para ile onlara; araç gereç, malzemeler alındığını ifade etti.

Yıldırım; “Okulumuzda 45 öğrenciye eğitim veriyoruz. 3 adet atölyemiz bulunmaktadır. Bu atölyelerimizde öğrencilerimiz el Sanatları, Mobilya iç tasarım ve matbaa atölyemiz bulunmaktadır. Bu atölyelerimizde okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin el becerilerini geliştiriyoruz. Burada üretilen ürünlerimizi sergilerde kullanıyoruz, kermeslerde sergiliyoruz, tanıtım amacıyla kullanıyoruz ve sattığımız ürünlerin paralarını okul aile birliğimize makbuz karşılığında gelir olarak kaydediyoruz” dedi.

Yıldırım; “ Ahşap atölyemizde öğrencilerimiz ahşap malzemeler ile bireysel kesim yapma, model oluşturma, ahşap boyama ve yapıştırma çalışmaları yapıyorlar. El sanatları atölyemizde ise öğretmenlerimizin gözetiminde basit nakış iğne tekniklerini keçe ve renkli kumaşlar üzerine model oluşturma desen çıkartma çalışmaları yaparak hem el becerilerini geliştirdikleri gibi hem de burada terapi görmüş oluyorlar. Öğrencilerimiz bir beceri kazandıkları gibi bir şeyleri başardıkları zaman mutlu oluyorlar. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz oluyor” diye konuştu.

Niğde Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yıldırım; “ Toplumumuzun dezavantajlı kesimini oluşturan bu çocuklarımıza yönelik hizmet veren bu okulumuzda eğitim-öğretim desteği ile yaşamlarında ihtiyaç duyacakları temel sosyal beceriler ve el becerilerini geliştirerek iş hayatına atılmalarına ve toplumla uyumlarının artacağına inanmaktayım. Zihinsel Öğrenme Yetersizliğinin bireyin zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde anlamlı sınırlılıklar ve yetersizlikler görülmesi durumu olduğunu belirtti.

Zihinsel gelişimdeki yetersizlik nedeniyle bireyin eğitim performansı ve sosyal uyum becerilerini olumsuz yönde etkilemektedir diyen Müdür Yıldırım; “ Zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocukların zihinsel işlevleri ve sosyal davranışları yaşıtlarına göre geri ve yetersizdir. Bu çocuklar yaşıtlarına göre geç ve güç öğrenir sınıf ya da toplum içi kurallara uymakta genellikle zorlanır gerekli sosyal davranışları geliştirmekte yetersizlik gösterirler. Çocuklarımızın ilerde kendi ihtiyaçlarını karşılayacak meslek öğrenmelerine, ayrıştırılmamış, bireyler olarak yetiştirilmelerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)