11 YILDIR BEKLEYEN BİR PROJE NİHAYET HAYATA GEÇİYOR

Bor Ayder Dericiler ve Ayakkabıcılar Kooperatifi tarafından yıllardır uğraşılan ve sonuca ulaşmayan Sanayi Sitesi yapım işi 11 Yıl sonra Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanarak ihaleye çıktı.

GÜNDEM 13.10.2022, 20:17
11 YILDIR BEKLEYEN BİR PROJE NİHAYET HAYATA GEÇİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Bor Ayder Dericiler ve Ayakkabıcılar Kooperatifi sorumluluğu altında yapılacak olan Niğde Bor Ayder Dericiler ve Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi 24 adet işyeri yapım ihalesi 26 Ekim 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapılacak. İhalenin tamamlanmasının ardından 24 adet işyerinin yapımının bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

YAVUZ ERGUN: “YARIM KALAN PROJELERİ TAMAMLIYORUZ”

Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun: “11 yıldır bekleyen bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Bor Ayder Dericiler ve Ayakkabıcılar Kooperatifimiz tarafından yıllardır uğraşılan ve sonuca ulaşmayan Sanayi Sitesi yapım işini Sanayi Bakanlığımız onaylamış ve ihaleye çıkmıştır.Projenin hızlı bir şekilde onaylanmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destekleri için teşekkür ediyorum. Yarım kalan hangi proje varsa tamamlamaya devam ediyoruz.”dedi.

Konuyla alakalı olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bor karma Deri ve İhitisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali İlker Atabay Projenin ilginç sürecini anlattı. Atabay paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

ATABAY:”EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

“Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen 2021 yılı Aralık ayında resmi işlerimizin takibi maksadıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında bürolar arasında koştururken koridor ucundaki bir odadan "Bor Ayder İşi" diye bir konuşma ve akabinde gülüşmeler duymam üzerine odaya yöneldim ve Bor'lu olduğumu belirtip bu ifadenin neden kullanıldığını ve neden gülündüğünü sordum. Cevap " Niğde'yi ve Bor'u çok severiz ama başlanıp bir türlü bitmeyen ve çok uzayan işleri öyle kodladık." idi. Bu durum, memleketimiz adına çok üzdü ve Niğde'ye döner dönmez konuyu önceki Valimiz ve şimdi Sivas Valisi olan Sayın Yılmaz Şimsek’e aktararak (esasında kurumsal olarak hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen) konuyu neticeye kavuşturmak hususunda çalışmak için müsaade ve himayelerini arz ettik ve kendilerinin destekleriyle kurulum süreci yeniden başlatıldı. Süreçte Niğde Valiliği Proje ve Yatırım Ofisinden mesai arkadaşım Abdullah Bay, Bor Karma Osb Müdürlüğü personeli Selim Meriç ve Burak Dincer ile birlikte Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Araştırma Görevlisi Elif Karakaş ve Finans ve Bankacılık Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Sinan Çelik'le birlikte çok hızlı bir çalışma ortaya konarak dosya Bakanlığa iletildi ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Sayın Fatih Turan'ın destekleriyle kabul edilerek yatırım programı onayı için Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Niğde Valimiz Sayın Mustafa Koç, Niğde Milletvekili Sayın Yavuz Ergun , Bor Kaymakamı Sayın Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Sayın Serkan Baran ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Metin Bitim'in çaba ve girişimleriyle birlikte Niğde Bor Ayder Dericiler ve Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi için 61.800.000 TL tutarında kaynak ayrılarak 10.10.2022 tarih ve 31979 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak ihale süreci başlatılmış oldu. 2023 yılı sonunda küçük işletme sınıfındaki 24 adet deri sanayicimiz yeni tesislerine kavuşmuş olacaklar. Yaklaşık 11 yıldır devam eden ve netice alınamayan bir teşebbüsü somut hale dönüştürerek şehrimize kazandıran saygıdeğer idarecilerimize, tüm çalışmayı toplam 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan proje ekibimize, projenin ilk girişimini yıllar önce başlatan Emrah Çalapkulu kardeşime ve her zaman moral ve motivasyon desteklerini yanımızda hissettiğimiz güzide deri sanayicilerimize şükranlarımı arz etmeyi borç bilirim.

Bu kısa ve kısa olduğu kadar yoğun geçen periyotta hiçbir karşılık beklemeden verdiğimiz onca emeğe, alınan net sonuca dil uzatmaya kalkan ve üstelik bundan öncelikle faydalanacak kitle içerisinde bulunan zevata, hakkımı helal ediyorum. Şahsım adına alacağım tek ve en büyük hediye, bu yatırımın kısa zamanda hayata geçtiğini görmek ve burada çalışarak hanelerine aş götüren insanlarımızı gördüğüm an hissettiğim mutluluk olacaktır.”

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)