50 bin TL’lik Hibe İçin Başvurular 29 Aralık’a Uzatıldı

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül, İŞKUR’un kendi işini kurmak isteyen engellilere vereceği 50 bin TL’lik hibe için başvurular 29 Aralık 2017 tarihine uzatıldığını söyledi.

GÜNDEM 12.12.2017, 17:12 12.12.2017, 17:25
50 bin TL’lik Hibe İçin Başvurular 29 Aralık’a Uzatıldı

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül, İŞKUR’un kendi işini kurmak isteyen engellilere vereceği 50 bin TL’lik hibe için başvurular 29 Aralık 2017 tarihine uzatıldığını söyledi.

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül, 2014 yılında başlayan çalışma ile yüzde 40 engelli raporuna sahip olan, iş kuracağı alanda mesleki eğitim belgesi ve girişimcilik eğitim sertifikası olan engellilere yönelik hibe desteği başvuruları için son tarihin 29 Aralık 2017 tarihine uzatıldığını belirtti.

Bingül; “Engellilerin istihdamını arttırmak amacıyla Yetkili Komisyon tarafından 36 Bin TL’den 50 Bin TL’ye yükseltilen hibe desteği kapsamında engelli girişimcilere, kuruluş işlemleri için en fazla 3 bin TL, işletme gideri için yıllık toplamda en fazla 11 Bin TL, kuruluş desteği için en fazla 36 Bin TL destek verilecek” şeklinde konuştu.

Destek almak isteyen engelli vatandaşlarımız için başvuru ayrıntılarına dikkati çeken Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül, “Engelli desteği nasıl alınır?” sorusuna açıklık getirirken şunları vurguladı:

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriliyor. Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.”

Hibe desteği için kabul edilecek projelere işaret eden İŞKUR Niğde İl Müdürü Ali Bingül, desteklenecek projelerin “Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler, Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler” olduğunu bildirdi.

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül, “Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, Üniversiteler, Belediyeler ve Kamu Kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 29 Aralık 2017 tarihine kadar hazırlayıp Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim edebilirler” şeklinde konuştu.

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül, hibe desteğine başvurabileceklere ilişkin ise, şöyle konuştu:

“Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az % 40 olduğu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelenen kişiler mevzuatımızda engelli olarak kabul edilmektedir. Kendi işini kurmak isteyen engellilerin aşağıdaki bütün şartları taşıması gereklidir.

Bu koşullar ise, İŞKUR’a kayıtlı olmak, Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek, 18 yaşını tamamlamış olmak, Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak, Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve terk mükellefi olmamak), İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek, Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak, Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmaktır.”

Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, aşağıdaki maliyetler karşılanabilecektir:

Kuruluş İşlemleri Desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 3.000 TL.

İşletme Gideri Desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL.

Kuruluş Desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 36.000 TL.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)