Ağbaba, Şeker Fabrikalarının Satışı Kimsenin Lehine Değil

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi’ne ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararına karşı Niğde'de Bor Şeker Fabrikası önünde miting düzenlendi.

GÜNDEM 27.03.2018, 16:57 27.03.2018, 16:57
Ağbaba, Şeker Fabrikalarının Satışı Kimsenin Lehine Değil

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi’ne ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararına karşı Niğde'de Bor Şeker Fabrikası önünde miting düzenlendi.

Mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve partisinin milletvekilleri, Saadet Partisi, İYİ Parti, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler, şeker işçileri ve vatandaşlar katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, beraberindeki 13 CHP milletvekili ve Parti Meclis üyeleri ile  ile birlikte Niğde  Şeker Fabrikası önünde vatandaşlarla bir araya geldi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıda şeker fabrikalarının kapatılmasına tepki gösterildi.

Şeker-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul , “Özelleştirmenin yanlış olduğunu, sonuna kadar direnmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Yıllardır özelleştirilmelerin olmaması için sendika olarak mücadele ettik. Bugün de bu mücadelelerimize devam edeceğiz. Bu özelleştirmeden gelecek gelir, ne ülkemize ne yöremize bir kar getirmeyecek. 20 Şubat'ta Bor Şeker Fabrikası, çiftçiye 125 milyonun üzerinde pancar bedeli ödedi. Bu bedel, memleketteki esnafa katma değer yarattı. Bu özelleştirme yanlıştır. Geri döneceğine inanıyoruz" dedi.

Niğde  CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer " Pancar stratejik bir üründür  yalnızca pancar değildir ,işçidir  ,esnaftır ,çiftçidir ,esnaftır vatandır Vatan satanlara karşı  Cumhuriyet halk Partisi olarak  hep şeker fabrikalarının önüne gittik ,şekere sahip çıktık halkımızız da  şeker fabrikalarına sahip çıkmalarını sağladık. Biz  bugün burada  eğer şeker fabrikaları  satanlara karşı diyoruz  ki şeker vatandır  vatan satılamaz ‘diye konuştu.

Mitingde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Zarar eden, enflasyonu yükselten şeker fabrikaları değildir. Bu satış kimsenin lehine değil. Şeker demek Niğde demek, vatan demek. Kendi vatanımız gibi sahip çıkacağız. Vatan ne ise şeker de odur. Biz sadece şekeri değil vatanı savunuyoruz. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde zarar etmelerinin gerekçe gösterilmesiyle ilgili, "Sen kendi yandaşlarının bir kalemde 450 milyon TL vergi borcunu siliyorsun. Anadolu insanın emeğini, aşını elinden almak için 28 milyonun hesabını yapıyorsun. Yazıklar olsun" dedi.

Ağbaba, vatan ve millet için her türlü ittifakta bulunmaktan onur ve mutluluk duyacaklarını belirtti. Üzerine Şeker-İş Sendikası'nın önlüğünü giyerek vatandaşlara seslenen Veli Ağbaba, "Bundan birileri rahatsız olabilir. İttifak konuşuluyor, deniliyor ki 'Cumhur İttifakı'. İki siyasi parti 2019’daki seçimlerde bir ittifak oluşturma çalışılıyor. Bunun adı koltuk ittifakı ama her gittiğimiz şeker fabrikası önünde bir ittifak da kendiliğinden kuruluyor. Bu ittifak koltuk için, makam için değil; bu ittifak vatan için, bu ittifakın adı vatan ittifakı, şeker ittifakı, ekmek ittifakı" diye konuştu.

Ağbaba, "Şeker fabrikaları özelleşecek ama kapanmayacak. Ben de buradan bir çağrı yapıyorum hemşerinize, sevgili Başbakanınıza bir çağrı yapıyorum: Sayın Başbakan gel birlikte şeker fabrikalarını değil, geçmişte özeleştirilen tüm kurumları gezelim. Gel Et Balığı, Tekel’i, Sümerbank’ı, yem fabrikalarını gezelim. O özelleştirdiğiniz fabrikaların yerlerinde ne var? Yerlerinde ne var ben söyleyeyim: Ankara Et Balık Kurumu’nun üzerinde kocaman bir AVM var. Adana’da Tekel fabrikasının üzerinde beton binalar yükseliyor. İstanbul Tekel fabrikasının üzerinde rezidanslar, Karayollarında AVM, Çanakkale Tekel’de AVM, Malatya Tekel ve Sümerbank fabrikalarının üzerinde AVM’ler var. Öyle söylendiği gibi hiçbir yerde özelleştirilen, çalışan fabrika yok. Şeker fabrikaları zarar ediyor diyorlar. Burası 10 milyon, toplamda da 31 milyon TL zarar ediyor. Bölsek 80 milyona adam başı 35 kuruş düşer. Buradan çağrı yapsak, Türkiye’de millete bileziğini verir, küpesini verir, elindeki servetini verir. Niye bu fabrikalar yabancıya satılmasın diye. Eğer çok zarar ediyorsa bu zararı karşılamaya hazırız. Sen kendi yandaşlarının bir kalemde 450 milyon TL vergi borcunu siliyorsun. Anadolu insanın emeğini, aşını elinden almak için 28 milyonun, 30 milyonun hesabını yapıyorsun. Yazıklar olsun."

Konuşmaların ardından halaylar çekildi. Mitinge katılanlar bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)